Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért kell ennyi vackot tenni...

Miért kell ennyi vackot tenni egy kalácsba?

Figyelt kérdés

Férjemet küldtem el kivételesen vásárolni. Lement a CBA-ba, és hozott egy mindössze 250g-os szeletelt kalácsot 239 Ft-ért, és amikor megnéztem az összetevőit, nem hittem a szememnek:


búzaliszt, ivóvíz, cukor, növényi olajok (részben keményített pálma és repcemag), élesztő, dextróz, invertált cukorszirup (búza), búzaglutén, emulgeáló szerek: /(E471) zsírsavak mono és digliceridjei, (E472e), zsírsavak mono és digliceridjeinek mono és diacetilborkősav észtere, (E482) kalcium-szteraoil-2-laktilát, (E476) poliricinolsav poligliceridjei/, kakaópor, só, laktóz, tejprotein, tejzsír, tartósítószer: (E282) kalcium-propionát, feltárt búzaliszt, ízesítő anyag (vanília, fahéj), szárított glükózszirup, térfogatnövelőszer: (E500) nátrium karbonátok, enzimek (búza eredetű) lisztkezelőszer: (E300) aszkorbinsav, (E920) L-cisztein és hidroklridjai nátrium és káliumsók, szinezék: (E160a) béta karotin.


Jó, ha a negyedéről tudom, hogy micsoda, de ettől függetlenül nem értem, miért jobb ilyen kalácsot csinálni, mint egy hagyományosat??? Tényleg olcsóbb lenne ennyi sz@rt belepakolni?? Mit gondoltok?



2011. dec. 3. 13:37
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom a választ,de nekem akkor esett le az állam,amikor a szokásos pékségben vásárolható RENDES kenyér helyett a múltkor boltban vettem papírzacskós kenyeret.Otthon megnéztem a papírzacskót és azon is fel volt tüntetve egy csomó sz*r hozzávaló,mindenféle E-betűs adalék.Na akkor kiakadtam,hogy egy kenyérbe,ami normális esetben vízből,lisztből és élesztőből készül,minek raknak ízfokozót,meg színezéket?????

Tényleg már csak akkor ehetsz rendes kaját,ha házilag készítesz magadnak!

2011. dec. 3. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

"Jó, ha a negyedéről tudom, hogy micsoda, de ettől függetlenül nem értem, miért jobb ilyen kalácsot csinálni, mint egy hagyományosat???"


Akkor mi a kérdés? Nem tudod, mi az. Öreganyád is használt térfogatnövelőt, az volt a szódabikarbóna.

2011. dec. 3. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!