Meg tud ártani ha sok mézet eszek?
Figyelt kérdés
2011. nov. 23. 14:19
2/11 anonim válasza:
májnak megterhelő lehet. májbetegeknek pl. csak az akácméz ajánlott, és minél sötétebb színű a méz, annál megterhelőbb a májnak
3/11 anonim válasza:
Rengeteg mezet megeszem de semmi problemat nem tapasztaltam...a böröm viszont sokkal simabb es tisztabb lett..
4/11 anonim válasza:
Igen. Nekem egyszer hasi görcseim lettek tőle. Nem lehet ész nélkül enni ezt sem.
5/11 anonim válasza:
"Lájkoltam" a második választ, ezt jó tudni, mert én is sok mézet fogyasztok.
A kérdezőnek pedig, szerintem annyi mézet nem tudsz enni, amennyi ártana is. A méz nagyon egészséges, persze ha csak azt ennél, és semmi mást, az egészségtelen lenne, mert nem fogyasztanál mellé elég rostot például. De gondolom nem Micimackóba akarsz átmenni.
6/11 A kérdező kommentje:
:D nem tervezem, hogy Micimackó leszek, csak nagyon finom, de ha kb 3 kanálnyit eszek belőle fáj a torkom. És ezért gondoltam hogy lehet, hogy megárt.
2011. nov. 23. 14:36
7/11 anonim válasza:
Kiszárad tőle a torkod, szerintem. Teával fogyaszd, vagy kenyérrel. Tejben is finom. Két háztartási keksz között is fogyasztható.
Megéheztem.
8/11 anonim válasza:
Méz=cukor. Nagy mennyiségben pont olyan, mintha cukrot lapátolnál magadba!
Aki nem hiszi kérdezze meg diabetológusát!
:)
9/11 anonim válasza:
Valóban a méz is cukrot tartalmaz, főleg, mivel a méheket is azzal etetik. Ezen kívül, ha hajlamos vagy rá a méz a benne található virágpor miatt allergiás reakciót is kiválthat. Ha nem eszel meg belőle töménytelen mennyiséget, akkor nagyon egészséges, de azért ezzel sem szabad túlzásba esni.
10/11 anonim válasza:
Egy dolgot tisztázzunk! Normális méhészetben az akácméz a legeslegtisztább, s mesterségescukor-mentes, nagyonkeveset még a cukorbetegek is fogyaszthatnak. A vegyes tartalmazhat cukrot már, de az akác a legtisztább, s ezt az 1 tisztamézet ne ítélgessük! Egy kezdőméhész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!