Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Meg tud ártani ha sok mézet...

Meg tud ártani ha sok mézet eszek?

Figyelt kérdés
2011. nov. 23. 14:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
"Jóból is megárt a sok!"
2011. nov. 23. 14:25
 2/11 anonim ***** válasza:
májnak megterhelő lehet. májbetegeknek pl. csak az akácméz ajánlott, és minél sötétebb színű a méz, annál megterhelőbb a májnak
2011. nov. 23. 14:29
 3/11 anonim válasza:
Rengeteg mezet megeszem de semmi problemat nem tapasztaltam...a böröm viszont sokkal simabb es tisztabb lett..
2011. nov. 23. 14:33
 4/11 anonim ***** válasza:
Igen. Nekem egyszer hasi görcseim lettek tőle. Nem lehet ész nélkül enni ezt sem.
2011. nov. 23. 14:34
 5/11 anonim ***** válasza:

"Lájkoltam" a második választ, ezt jó tudni, mert én is sok mézet fogyasztok.

A kérdezőnek pedig, szerintem annyi mézet nem tudsz enni, amennyi ártana is. A méz nagyon egészséges, persze ha csak azt ennél, és semmi mást, az egészségtelen lenne, mert nem fogyasztanál mellé elég rostot például. De gondolom nem Micimackóba akarsz átmenni.

2011. nov. 23. 14:34
 6/11 A kérdező kommentje:
:D nem tervezem, hogy Micimackó leszek, csak nagyon finom, de ha kb 3 kanálnyit eszek belőle fáj a torkom. És ezért gondoltam hogy lehet, hogy megárt.
2011. nov. 23. 14:36
 7/11 anonim ***** válasza:

Kiszárad tőle a torkod, szerintem. Teával fogyaszd, vagy kenyérrel. Tejben is finom. Két háztartási keksz között is fogyasztható.

Megéheztem.

2011. nov. 23. 14:38
 8/11 anonim ***** válasza:

Méz=cukor. Nagy mennyiségben pont olyan, mintha cukrot lapátolnál magadba!

Aki nem hiszi kérdezze meg diabetológusát!

:)

2011. nov. 23. 14:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Valóban a méz is cukrot tartalmaz, főleg, mivel a méheket is azzal etetik. Ezen kívül, ha hajlamos vagy rá a méz a benne található virágpor miatt allergiás reakciót is kiválthat. Ha nem eszel meg belőle töménytelen mennyiséget, akkor nagyon egészséges, de azért ezzel sem szabad túlzásba esni.
2011. nov. 23. 14:56
 10/11 anonim ***** válasza:
Egy dolgot tisztázzunk! Normális méhészetben az akácméz a legeslegtisztább, s mesterségescukor-mentes, nagyonkeveset még a cukorbetegek is fogyaszthatnak. A vegyes tartalmazhat cukrot már, de az akác a legtisztább, s ezt az 1 tisztamézet ne ítélgessük! Egy kezdőméhész
2011. nov. 23. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!