Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Valami õtlet? Kérdés lejebb

Valami õtlet? Kérdés lejebb

Figyelt kérdés
Szeretnék nagyon hamar legalább 10 kílót fogyni. sportolásra nincs idõm a tanulás miatt. a tv-ben ezer meg ezer gyógymódot mutatnak, de nem tudom mi mennyire hasznos. gyógyszerek meg mindenféle zsírégetõs butaságok nélkül szeretnék fogyni. tanácsokat kérek, hogy hol kezdhetném el,és hogy ti milyen diétát ajánlotok?
2011. nov. 14. 15:24
 1/3 anonim ***** válasza:
En egy modszert hasznalok,(Sascha Walleczek),az egeszseges etelek mellett,naponta 3x,eves utan,egy ökölnyi,(összehuzod a kezed),feherjet inni v. enni.Na en a telyes egeszseges kajat nem tudom megvenni mindennap,eszek sok mindent,csak keves zsirtartalmut,es 3x naponta,iszok kefirt v. joghurtot,ettöl mennek le gyorsan a kilok.Nassolasra gyümölcs.
2011. nov. 14. 15:53
 2/3 anonim ***** válasza:

Mint már olyan sokszor írtam és írta más is, a diéta nem megoldás, legalábbis nem véglegesen. A diéta egy életen keresztül NEM tartható, csak tüneti, átmeneti "kezelés".

A tv-ben látottakra azt írod gyógymód...a gyógymód egy egészen más fejezet, nem sok köze van a fogyáshoz, hacsak valakinek nem az élete van már a túlsúly miatt veszélyben.

Írod, hogy sportolni nincs időd. Ez rendben is van, viszont a mozgásra mindenképpen kellene időt szánnod. Ezt otthon is elvégezheted egy erre a célra megfelelő dvd-vel.

Válassz olyat, melyhez nem kell kölünböző kiegészítő. (Gondolok itt a súlyzókra, step lépcsőkre...stb).

Az étkezés az egyik legfontosabb tényező. Első lépésként mindenképpen kerülnöd kell: cukros/édesítőszeres ételek, italok fogyasztását. A finomlisztes dolgokat. A napközbeni felesleges nassolást. Ha már nagyon nassolhatnékod van, az legyen gyümölcs,talán 1-2 kocka fekete csoki, vagy az interneten található alacsony kalóriájú, otthon elkészíthető "édesség".

Napjában inkább többször egyél, 5 vagy 6 alkalommal, de kisebb mennyiséget. Folyadékbevitelre figyelj, de ez ne üdítő vagy gyümilé legyen, hanem lehetőleg szűrt víz. (ne ásványvíz).

Önmagában már ezek "betartásával" megindulnak 2 hét után a kilók.

A vörös húsokat felejtsd el. A hallal is csínyján bánjál, megvan az okom amiért ezt írom. Ha érdekel szívesen leírom. Részesítsd előnyben a sovány pipi, pulyka húsokat.

Zöldségkörettel fogyasszad őket. A tejtermékek közül nagyon keveset fogyassz, főleg tejet, gyümölcsjoghurtot ne. A gabonaféléknek viszont jótékony hatása van. Köles, hajdina, árpa, amaránt, quinoa...nagyon sok felhasználási módjuk van, akár köretnek akár édességnek.

A tejet helyettesítheted zabtejjel vagy rízstejjel, a tejszínt is.

A zab pl. egy olyan gabonaféle, aminek a felhasználási területe szinte megbecsülhetetlen!

A bolti műzlik helyett készíts te magad otthon az alkotórészek megvásárlásával. Ha aszalt gyümit is teszel bele vigyázz a kalóriájukkal, a kevesebb több elve itt is érvényesül.

Nekem most ennyi jutott eszembe, de bizotsan kapsz még itt számos jó tanácsot!

2011. nov. 14. 16:10
 3/3 A kérdező kommentje:

Második válaszadónak:

szürt víznél és a võrõs húsoknál mire gondoltál??? a halra sokszor hallottam, hogy sokat lehet enni, mert nem hízlal... mégis hizlal, csak az emberek nem tudják, vagy ez most hogy van???

Mũzlit miböl érdemes készíteni házilag?

2011. nov. 14. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!