Egyik kollégámnál megkóstoltam a fehérjeturmixot, azóta nagyon rákaptam az íze miatt. Mennyi az ártalmas mennyiség? Ártalmas egyáltalán?
Nem kell se fogynom, se híznom, nem vagyok sportoló sem. Az íze miatt szoktam rá a scitec nutrition fehérjeporokra, és nem étkezés helyett, hanem étkezés után "desszert"-ként fogyasztom.
Ez ártalmas lehet? Okozhat hízást/fogyást? Valami betegséget?
Törölték a kommentem, leírom normálisan. Szóval én nem vagyok testépítő, csak tisztában vagyok a dolgokkal. Kérdezz meg bármilyen orvost, szó szerint azt mondja mint én. Én sem magamtól találtam ki.
Tehát: egy tasak fehérjepor 20g fejérjét tartalmaz (a scitec-es). A napi optimális fehérjebevitel nem sportoló embernek amire minimum szüksége van, egy gramm kilónként. Tehát egy 60 kilós nőnek 60 gramm fehérjét kell kajából, vagy ilyenekből megennie naponta. Hogy egészséges maradj, fölé mehetsz, alá nem. Napi 2 fehérjetúrmix 40 g fehérje. Megeszel mondjuk még 40et kajából. Az 80g, 20g-al meghaladtad a minimumot, magyarul pont optimális a fehérjebeviteled.
Ha több kalóriát viszel be mint amennyire naponta szükséged van, elhízol, kivéve ha a kalóriatöbblet fehérje, a szervezeted képtelen fehérjét zsírként raktározni, és ha az izmaidba sem építed be mozgással, akkor széklettel távozik. Aki mást mond, vagy tanulatlan, vagy hazudik.
Túlzott fehérjefogyasztásról kb 600g fölött beszélünk naponta. Ez vesekárosodást okoz. 100g csirkemellben van 24,7g fehérje, számold ki hogy mennyi húst kéne megenned naponta, hogy bajod legyen belőle. Segítek, igen sok kiló. Fehérjeporból is elég sokat kéne megenned hozzá. A veséd miatt ne aggódj.
Esetleges mellékhatások, hogy ha fizikai munkát végzel, fejlődhet az izomzatod, vagy ha aznap nem bírsz eleget enni, megakadályozhatod ilyen porokkal annak leépülését. Bajod semmiképp nem lesz tőle, ha van rá pénzed, nyugodtan igyad!
Mielőtt olyanoknak hinnél akik csak hallomásból és nők lapjából tályékozódnak, nézz utána megbízható forrásból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!