Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Egy 13 éves lánynak hány...

Egy 13 éves lánynak hány liter folyadékre van szüksége egy nap?

Figyelt kérdés
nagyon keveset iszok és levest meg ilyeneket se eszek túl gyakran kb fél liter folyadékot viszek be a testembe valamikor annyit se nagyon kevés ez ?
2009. ápr. 23. 15:08
 1/8 A kérdező kommentje:
bocsi folyadékra
2009. ápr. 23. 15:10
 2/8 anonim ***** válasza:
77%
kevés! igyál legalább 2 litert!
2009. ápr. 23. 15:16
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
nagyjából 2 liter, kicsit kevesebb, bár függ attól hány kiló vagy és milyen magas. és persze nem mindet meginni kell, hanem pl gyömölcsök, leves, egyéb kaják, amikben van valamennyi lé, és amit mellette még iszol.
2009. ápr. 23. 15:17
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Attól függ, hogy hány kg vagy! Egy 60kg-os embernek naponta 1,5 litert kellene meginnia , egy 80kg-osnak (de gondolom te biztos nem vagy annyi) már 2 litert és igy tovább. Gondolom neked kb.50kg körül lehet a súlyod úgyhogy az a 1,5 liter lenne neked ideális.
2009. ápr. 23. 15:17
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi amugy 164 cm 52 kg
2009. ápr. 23. 15:18
 6/8 anonim ***** válasza:

15:17-es vagyok

Még annyi, hogy egyelőre az is megteszi, ha kb.1 litert iszol meg naponta és fokozatosan fogod növelni az adagot , ha odafigyelsz rá, akkor idővel annyira hozzászokik majd a szervezetd, hogy "kérni fogja" a folyadékot. És ha tanácsolhatok valamit, próbálj meg nem inni mindenféle izesitett "löttyöt" igyál inkább tiszta vizet, ásványvizet, gyümölcsleveket. Mert ha pl.megiszol naponta 1-1,5 liter cola-t nem sokkal leszel előbbre, sőt. persze néha mindenki megiszik 1 pohárral ami még belefér, de nem szabad túlzásba vinni! Nagyon fontos a szervezetnek a megfelelő mennyiségű napi folyadékbevitel mivel a tested 80%-a viz, ami éjjel-nappal párolog és ezt pótolni kell! Szóval igyál sokat!

2009. ápr. 23. 15:45
 7/8 anonim ***** válasza:
83%

Ugyanezzel a problémával küzdök! Én elvagyok pár decivel is!

Sok problémához vezethet ha hanyagolod! Nekem sikerült már beleesnem e problémába! Évente 4-5ször fáj amikor pisilek, székrekedés, fejfájás!

Én a következőt teszem! Amikor reggel felkelek fogok egy másfél literes üveget, készítek bele innivalót, és mindenhova viszem magammal! Így tudom, h azt meg kell inno m estig, be is vált! Plussz a fürdőbe raktam egy poharat és minden kézmosásnál iszom egy pohár vizet!

Így tuti, h meglesz a 2l minden nap!

2009. ápr. 23. 16:18
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat akkor és is kiprobálom
2009. ápr. 23. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!