Egy 13 éves lánynak hány liter folyadékre van szüksége egy nap?
15:17-es vagyok
Még annyi, hogy egyelőre az is megteszi, ha kb.1 litert iszol meg naponta és fokozatosan fogod növelni az adagot , ha odafigyelsz rá, akkor idővel annyira hozzászokik majd a szervezetd, hogy "kérni fogja" a folyadékot. És ha tanácsolhatok valamit, próbálj meg nem inni mindenféle izesitett "löttyöt" igyál inkább tiszta vizet, ásványvizet, gyümölcsleveket. Mert ha pl.megiszol naponta 1-1,5 liter cola-t nem sokkal leszel előbbre, sőt. persze néha mindenki megiszik 1 pohárral ami még belefér, de nem szabad túlzásba vinni! Nagyon fontos a szervezetnek a megfelelő mennyiségű napi folyadékbevitel mivel a tested 80%-a viz, ami éjjel-nappal párolog és ezt pótolni kell! Szóval igyál sokat!
Ugyanezzel a problémával küzdök! Én elvagyok pár decivel is!
Sok problémához vezethet ha hanyagolod! Nekem sikerült már beleesnem e problémába! Évente 4-5ször fáj amikor pisilek, székrekedés, fejfájás!
Én a következőt teszem! Amikor reggel felkelek fogok egy másfél literes üveget, készítek bele innivalót, és mindenhova viszem magammal! Így tudom, h azt meg kell inno m estig, be is vált! Plussz a fürdőbe raktam egy poharat és minden kézmosásnál iszom egy pohár vizet!
Így tuti, h meglesz a 2l minden nap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!