Miért sértődik meg rendre az az ember akinek az alkatát
kritizálják?
11/22 A kérdező kommentje:
Én ezt nem mondtam , arra mondtam ,hogy röhögnék , hogy ha engem valamin kritizálnának ami nem megszokott (értsd : séró,ruha...)
Nem megszokott? Akkor a testalkat miatt már rögtön lehet kritizálni?
2011. szept. 5. 13:48
Az, hogy mi az igazság, nagyon szubjektív. Lehet, hogy neked vagy apádnak nem tetszenek a kövérek, viszont nagyon sok embernek meg pont azok tetszenek. Van, akinek nem tetszik a te arcod, valakinek meg lehet az a legszebb a világon. Szóval ilyen szempontból az igazság is lehet marhára kétoldalú. Amikor külsőségekről mondasz valamit, az mindig csak a te véleményed, gondold el, milyen szürke lenne a világ, ha mindenkinek ugyanaz tetszene és mindenki egyforma lenne.
2011. szept. 5. 13:49
14/22 A kérdező kommentje:
Nem vitázás céljából nyitottam ezt az új kérdést : filozofáljatok csak és ne kötekedjetek . nyíltan sosem szóltam le senkit ez vagy az miatt. max ha ittas voltam . arra meg nem emlékszem
Azt írtad: sosem szóltál le senkit.
A kérdésed: miért sértődik meg valaki, ha azt mondod, hogy kövér és fogynia kellene?
Most akkor tudathasadásban szenvedsz?
Egyébként én 98 kg vagyok és kur_vára meg tudok sértődni, ha azt mondja valaki, hogy van rajtam felesleg. Persze ehhez hozzátartozik az is, hogy túlvagyok egy rákbetegségen. Tehát nem tudhatod, hogy valaki miért kövér vagy sovány. Ezért van a sértődés, mert esetleg egészségügyi okokból van a soványság vagy a kövérség. És persze neked fogalmad sincs róla csak kritizálsz.
36/F
2011. szept. 5. 14:51
Tesóm hormontartalmú gyógyszer miatt hízott meg. Gondolhatod hogy estek neki a megjegyzések. Pedig sportol, odafigyel a táplálkozásra, és nagyon sokat foglalkozik a külsejével, de erről nem tehet, hogy gyógyszert kell szednie, aminek mellékhatása van.
Ha beszólsz egy elhízott embernek, nem tudhatod, hogy mi áll a háttérben. Lelki okai is lehetnek, amin nem segít ha beszólsz neki.
2011. szept. 5. 15:09
Nem olyan egyszerű lefogyni, főleg ha valami van a háttérben. Már 1 éve sportolok rendszeresen, mégis alig megy le valami betegségek miatt!
2011. szept. 5. 15:12
A másik meg, hogy miért kéne mindenkinek lefogyni? Valaki szereti ducin is magát.
2011. szept. 5. 15:15
Az ilyen megjegyzések senkinek sem hiányoznak. Az emberek többsége tisztában van a hibáival. Ha folyamatosan cseszegetik, hogy dagadt, egy idő után az illető vagy anorexiás lesz vagy teljesen magábaforduló. Ha az illető segítséget kér, pl. megkérdezi, hogy szerinted meghíztam? akkor ok. a dolog minden más esetben én úgy gondolom az illető magánügye a súlya amihez másnak sok köze nincs.
2011. szept. 5. 21:05
Kedves kérdező.
Miért nem írsz okosságokat?
2011. szept. 7. 17:07
Kapcsolódó kérdések: