Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tejallergiások szedhetnek...

Tejallergiások szedhetnek valamilyen probiotikumot?

Figyelt kérdés
Tejcukor és tejfehérje érzékeny vagyok. Erős antibiotikumot kell szednem és kellene valami mellé, ami segít, hogy ne menjen tropára az amúgy is silány bélflórám. Én csak a Normaflore-t ismerem, de az nem jó, mert lactobaci van benne. Tud valaki olyat, amiben semmi lacto-... nincs???
2011. aug. 30. 21:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A tejcukorérzékenység oka a tejcukor (=laktóz, azaz egy glükóz és egy galaktóz molekula) alkotóelemeire való bontását végző enzim hiánya vagy rossz működése. Semmi köze a Lactobacillusokhoz (pl. ázsiai embereknél, akiknél jóval gyakoribb a tejcukorérzékenység, mint Európában, a bélflórájuknak ugyanúgy része ez a baktériumcsoport).

A "tejfehérje érzékenység" pedig hibás immunválasz eredménye, mely bizonyos tejben található fehérjék (és nem baktériumok) ellen irányuló allergiás reakció. Ezen a probiotikumok nem rontanak.

2011. okt. 6. 17:07
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kiváltképp az utolsó válaszadónak! Így már értem és akkor szedni fogom! :)
2011. okt. 9. 14:08
 13/13 anonim ***** válasza:
78%

#11 válaszoló

Még ennyi idő után is köszi ezt a választ egyszerűen sehol neü találtam erről neten semmit sem és felfigyeltem rá, hogy lactobacilusos probit szedek, de akkor ezek szerint lehet, így már értem (: köszi!

2020. júl. 23. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!