A Scitec Nutrition C-500 (500 mg-os) kapszula mekkora a C-1100-hoz képest?
Mi a gondod a nagyobb méretű kapszulával? Nem bírod lenyelni?
Egyre több beteg van, aki pszichésen nem bír nyelni, ha neked is ilyen gondod van, akkor ajánlom pl. a Cebion-cseppet. Eredetileg gyerekeknek "tervezték", ezért a cseppforma, de felnőttek is szedhetik. Kicsit drágább, mint a "hagyományos" felnőtt kapszula, de ha ez a bajod, akkor megoldás lehet rá, vagy esetleg vegyél aszkorbinsavat a gyógyszertárban. Megnéztem, és a kapszuládban is csak aszkorbinsav van, tehát nem "tud" többet,mint maga a por és a honlapján is azt írják, hogy ez sem folymatos felszívódású. Remélem, segítettem!
Sose tudtam nagyobb kapszulákat lenyelni, mindig fulldokoltam tőlük. Ha meg sikerült, nagyon megnyomták a torkom és attól szenvedtem sokáig.
Kapszulát keresnék, hogy ne érintkezzen a sav a fogammal, mert abban kárt tehet. Ezért nem jöhet szóba olyasmi, ami por (mintha a kapszula tartalmát enném meg natur) vagy rágótabletta vagy csepp.
Megértelek és gondolom testépítéshez/intenzív sporthoz keresel, tehát nagyobb napi dózisban kell szedned. Gyógyszertári forgalomban lévő kapszulából soha nem találkoztam kicsivel, mindegyik a normál, nagyobb méret, mert a kis kapszulákhoz más kapszulázó gépre lenne szükség. A lágyzselatin formát is végiggondoltam, mindegyik nagyon nagy méretű, a normál tablettákból viszont a Béres 50 mg-os kis kerek dobozos C-vitaminja nagyon nagyon pici (amit a Béres-csepp mellé szoktak szedni, fehér dobozos), de egy sportoló számára nagyon alacsony dózisú is, szóval gondolom ezért nem lesz jó.
A fogzománc esetleges sérülésével kapcsolatban: ha érzékeny a fogad, akkor is "beveheted" ezeket a porokat, csak másképp - kevés (hideg) vízben oldd fel az aszkorbinsavat és használj szívószálat. Van néhány emésztési rendellenességes beteg, akiknek éveken keresztül higított sósavat kell inniuk és ők is egy üveg szívószálon keresztül teszik ezt, pont azért, hogy elkerüljék a fogzománc károsodását. Így szerintem az eredeti kapszuládat is könnyen be tudnád venni, csak egy pohár vízbe kell szórnod a tartalmát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!