Mit ajánlanátok egy daganatos férfinek aki elkezdett rohamosan fogyni? Milyen tápszert vagy készítményt egyek?
Lehet, hogy régen volt, de én kb 10 éve vesekő miatt kerültem orvoshoz, az első kérdései egyike az volt, nem szedtem-e akkoriban nagy dózisban C vitamint.
És éppen akkoriban szedtem folyamatosan, nagy dózisban, mert egyébként fogyókúráztam, és a C vitaminnal szerettem volna elkerülni az immunrendszerem legyengülését.
És nemrég olvastam erről egy cikket, ahol szintén felvetették, hogy az arra hajlamos embereknél vesekőképződést indíthat el a nagy dózisú C vitamin rendszeres szedése. Érdemes a Goggle-ba beírni, hogy C-vitamin és vesekő közötti összefüggés, egész biztos feljön az adott cikk is. Azóta óvatos vagyok, legfeljebb a Béres C vitamint szedem, annyit, amennyi az ajánlott napi adag. Ezt télen szoktam szedni, sok folyadékkal.
Nem gondolom, hogy ez hit kérdése, valószínű nem egy hasonló eset volt.
Emiatt én azóta mindenesetre óvatos vagyok minden vitaminnal, így a C vitaminnal is.
Azt gondolom, semmiből nem jó szélsőséges mennyiségeket bevenni, legyen az akár C vitamin.
Nyilván, akinek komolyabb betegsége van, ott más a helyzet, de csakis a saját orvos véleményét kikérve szabad vitaminkészítményeket szedni.
Jól gondolkozol,de hadd tegyek fel egy kérdést:Ha az orvosok a gyógyszerekről tanulnak főként(lévén a gyógyszeripar támogatja a képzésüket,s a majdani praxisukban is számítanak rájuk)míg a vitaminokról csak érintőlegesen,honnan tudhatják,ha nem találkoztak még vele,hogy a nagy dózisú vitamin a beteg szervezetet hogyan kezdi regenerálni?
Vagy más kérdés:hogy fordulhat elő az,hogy egy orvosi egyetemen végzett,praktizáló ember nem ismeri(sosem hallott róla!)a B17 vitamint,amitől áttétes daganatos betegek sokasága gyógyul meg?
Nagyon érdekes, amit írsz. Eszembe nem jutott volna, hogy az orvosok nem képezik tovább önmagukat, és nem tanulmányozzák szinte naponta a legfrissebb, szakmájukba vágó információkat, tapasztalatokat és kutatási eredményeket.
A B17 vitamint én is meg fogom nézni, a családunkban is van, akin ez esetleg segíthetne, de azért ha igazi csodaszer lenne, egész biztos minden daganatos beteg tudna róla. Én azt hinném, hogy az orvosok minden idevágó információ birtokában vannak, ha az egyetemen nem is tanítanak pl. a vitaminokról részletesen, de legalább utána, autodidakta módon képezik magukat. De lehet, hogy tévedek?
Sajnos igen,azt kell mondjam,hogy jóindulatúan tévedsz.Néhány tiszteletreméltó kivétellel a legtöbb orvos nem képezi tovább magát.Legalábbis egyéb alternatívák irányában nem.Azonnal gyógyszert írnak.A B17-vitamin(amigdalin,laetril)gyógyhatását a konzervatív orvoslás kuruzslásnak tartja,másutt(pl.Mexikóban)egészségközpontokat hoztak létre a hatására alapozva.Amióta nálunk is rendelhető a neten megszaporodott a hálálkodó visszajelzések száma.Én sem hittem,hogy áttétes esetekben is reményt adhat(ilyenkor a koncentráltabb injekció kell,csak legyen,aki beadja)de egymás után olvastam a történeteket.
Tudok olyan családról,akinek a gyerekük rákos lett,és nem engedte a kormány őket a Mexikói gyógyközpontba,úgy szöktek át a határon.
A B17 hatásmechanizmusa az,hogy a benne lévő ciánvegyület(ami a sárgabarackmagban,vagy a cseresznye/alma magjában is megtalálható)az egészséges sejtekkel nem lép reakcióba,míg a rákos sejtek működését ellehetetleníti.
Nagyon köszönöm ezt a választ, elküldöm annak, akit érinthet a családunkban. Erről még nem olvastam.
Igaz, volt már korábban hasonló, az Aloe Verát tartotta mindenki csodaszernek pár éve, mostanában nem nagyon olvasok róla. Akkoriban viszont tele volt vele a sajtó, szinte naponta erről beszéltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!