Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Bármit eszem iszonyatosan...

Bármit eszem iszonyatosan felfúvódik a gyomrom és nagyon fáj. Már enni sem akarok. Mi a bajom?

Figyelt kérdés
2011. jún. 24. 17:20
 1/10 anonim ***** válasza:
Orvossal beszéld meg a gondodat. Gondolom valami emésztési zavar - emésztőenzim vagy epehiány. Bár árulnak emésztést segítő tablettákat, de én javaslom, hogy kérdezd meg a háziorvosodat.
2011. jún. 24. 17:30
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is, de én tudom, miért. Az aligevés miatt. De csak, ha kenyeret eszek, és csak kis ideig. De az a kis idő elég kellemetlen, akkor szívem szerint csak feküdnék.
2011. jún. 24. 18:04
 3/10 anonim válasza:
Reflux is lehet.
2011. jún. 26. 08:46
 4/10 anonim ***** válasza:

Lehet hasnyálmirigy probléma, pl. keményítô-, laktóz, fruktóz-, glutén- stb. intolarencia. Az ételek egy csoportját nem emészted meg (enzim-hiány), így az darabosan megy lejjebb és felfúj. Lehet rá szedni tablettát (orvos) ill. kerülni lehet bizonyos kajákat. Vérvétellel nézik.

Vagy candida. Túl sok édesség, tejtermék, szénhidrát miatt elszaporodik egy gombafajta a bélben (ami egyébként is van benne) és gázokat termel, fôleg kaja után. Diétázni kell, neten találsz sok receptet.

Bármelyik is legyen, próbáld ki, hogy nem eszel pár napig pékárut, édeset és tejet - maradnak a zöldség (olyat, ami nem felfújós vagy megterhelô, pl. almakompót, cukkini, tök...), hús és magok, esetleg puffasztott rizs.

2011. jún. 28. 04:28
 5/10 anonim válasza:
HALI.TUDOD MI A BAJOD SZERINTEM EPÉS VAGY,DOKI HOZ JOVOLNA HA ELMENNL VELE MERT IGEN KEMÉNY HA BE GÖRCSÖL.NA JÓL VAN NEM AKARLAK IJEZGETNI ,TE TÉNYLENEG A DOKINAK LÁTNI KÉNE TÉGED, CSÁ
2011. jún. 28. 21:31
 6/10 anonim ***** válasza:

Dokihoz mindenképp menj el. Plusz lehet, hogy hülye reklám az aktívjaaa, de az a része igaz, hogy fontosak a probiotikumok. Nem feltétlen az agyonreklámozottak, de azok is jobbak, mint a semmi. NE DM-est vegyél, mert azt bevizsgáltattuk egy Egri laborban és nincs benne csak kukorica keményítő. :( :( Van róla egy előadásom is.

Ami még segíthet a Ca tabletta. A Ca leköti a gyomorsavat. Főleg a karbonát. Valami savlekötőnek reklámozott cuccban is szinte csak Ca van.

De az orvost ne hagyd ki!!

2011. jún. 29. 01:39
 7/10 anonim válasza:
LAktózérzékenység!!! Nekem 1 hónapja derült ki, úgy hogy 30 éves vagyok és kis korom óta küzdök gyomorfájással és hasmenéssel. Eddig nem derítettek ki semmit, míg elkezdetem gyanakodni a tejes cuccokra. Elmentem egy allergológushoz és pikk pakk kiderült. Laktóz nagyon sok mindenben van a tejtermékeken kívül, nem is gondolnád. Még vitaminokban és gyógyszerekben is. Ezt nézesd meg egyszerű fájdalommentes és ingyenes vizsgálat, még mielőtt gyomortükrözésen kötnél ki, ezt mindenképp zárd ki. Valakinek csak puffadást okoz a laktóz valakinek hasmenés, nem egyfomrák a tünetek de sokan nem is tudunk róla, hogy azok vagyunk. A laktáz enzim sokunk szervezetéből hiányzik, ez bontaná fel a laktózt, és mivel nem tudja, mi kínlódunk.
2011. jún. 29. 11:22
 8/10 anonim ***** válasza:
04:28 vagyok. Nem csak laktóz lehet. Nekem dettó ugyanez volt, de keményítôs kajáknál fújódtam fel órákra úgy, hogy csak feküdni tudtam. Tehát akkor lettem rosszul, ha pl. kenyeret vagy banánt ettem. Ezért kell elmenni vérvételre, hogy kiszûrjék, melyik a gond.
2011. jún. 29. 12:12
 9/10 anonim válasza:
Szerintem Reflux! Én már a sürgősségin kötöttem ki ugyan ilyen fájdalmakkal! Megtükrözték a gyomrom.A diagnózis : Reflux!Ez öt hete volt.Azóta szedem a Controlok,és Motílium gyógyszereket!A tünetek enyhültek,de nagyon odafigyelek az étkezésre! MENJ ORVOSHOZ
2011. jún. 30. 12:46
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is hasonló problémám van, (de ez persze nem jelenti, hogy neked is). Alig eszem pár falatot és fáj a gyomrom és felfújódom, egy héttel ezelőtt autóbalesetem volt és ultrahanggal megvizsgálták a hasam és akkor vette észre a doki, hogy epekövem van :( sajnos ennek is ilyenek a kezdeti tünetei. Ajánlom, hogy te is menj el minél előbb egy kivizsgálásra, remélem neked nem ez a bajod :)
2011. júl. 1. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!