Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Azt mondjak napi 2 liter...

Azt mondjak napi 2 liter vizet kell fogysztani, de muszaly ez pont viz legyen?

Figyelt kérdés
Tudom hogy a cola es a szensavas uditoket nem jo inni,de ha teat iszom az jo?rengeteg teat tudok inni,sot sokkal tobbet iszom mint vizet,nyaron is sokszor iszom jeges teakat.Ha a napi vizellatasom nagyobbresze tea az baj?
2009. márc. 19. 14:41
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Egyebkent 15 eves lany vagyok es tudom,hogy fura az en koromban ennyit teazni de en mar megszoktam es ilyen szensavas dolgokat se iszom sokat.Le kellene szoknom rola?
2009. márc. 19. 14:45
 2/16 anonim ***** válasza:
63%
A teát vízből főzöd, ezért ebből a szempontból szerintem mindefgy. Arról, hogy a tea mennyire egészséges már lehet vitázni, de az biztos, hogy a kellő vizet be tudod vinni tea formájában is.
2009. márc. 19. 14:46
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

A tea is víz, csak ízesíted.

Vigyázz, ne legyen mind koffeines, mert túl sok lesz.

A citrom-cukor páros nem tesz jót a fogaknak, ha mindig benne áztatod, mert a sav feloldja a fogzománcot, a cukor meg rombolja. De folyadékbevitelnek lehet tea, leves, dinnyelé - ez is mind víz.

2009. márc. 19. 14:46
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem muszáj.

Lehet az nem cukrozott tea is.

2009. márc. 19. 14:47
 5/16 anonim ***** válasza:
71%

Nemgond mivel a víz se egészséged némely szempontból.

és a tea mint tudjuk Nyugtató hatással bír.^^

Akk bátran gondolhatom h nyugodt csaj vagy.?:P

16/F

6/16 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld ki a csipke-hibiszkusz teát, akár ízesítés nélkül is finom.
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát a fekete teákkal vigyázni kell.Valamennyi koffein van benne.A gyümölcsteákkal szerintem nincs gond.Bár a hozzáadott sok cukor nem biztos,hogy a leg egészségesebb.Rengeteg ásványvízet lehet kapni, ízesítetteket is próbáld ki hátha valamelyik ízleni fog.
2009. márc. 19. 14:51
 8/16 A kérdező kommentje:

Koszi a gyors valaszokat!

Egyebkent altalaban itthon keszitett teat iszom citrommal es nem tul sok cukorral:P(pikwik,lipton,menta stb)

2009. márc. 19. 14:54
 9/16 A kérdező kommentje:
fekete teakat nem iszom:P
2009. márc. 19. 14:58
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem egészen igaz, hogy ahány liter teát megiszol, annyit vizet iszol (csupán matematikailag). Ugyanis a teában lévő egyéb anyagok, a tein, a cukor, mind vizet von el a szervezetből, tehát nem hasznos.

Ilyen alapon a kólát is lehetne a vízzel ekvivalensnek nevezni.

A 2 liter folyadék egy része lehet tea (lehetőleg gyógytea, esetleg roiboos, az sem tartalmaz teint), de az utolsó pohár tea után este még igyál egy pohár vizet!

2009. márc. 19. 15:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!