Mit csináljak a magas koleszterinemmel? (20/L)
Igaz, 2 hete volt vérvétel, de kimutatta, hogy magas a koleszterinem. Az orvos azt mondta, mozogjak. Nem vagyok nagy darab, úgy 5-6 kiló felesleg van. A családomban mindenki teltebb és ezt én is örököltem (kiskoromban is elég dundi voltam).
Étrendemben mire ügyeljek? utálom az olajat- ezen spórolok a legtöbbet-, a zsírt mindig levágom a húsról.
Ellenben édességet nagyon sokat eszem.. ez talán stressz miatt lehet, eddig havi 1 tábla csoki, most már napi csokizás megyék.
Nézegettem az ételek csomagolásán a koleszterint, de semmit se találtam. Hogy ügyeljek arra, hogy mit egyek és mennyit?
Aki ért hozzá, az kérem segítsen! Gyógyszert vagy bármilyen más készítményt nem szeretnék szedni!! Inkább az étkezésemben változtatok illetve mondhatnátok sportokat, vagy mozgási tippeket amivel ezt helyre hozhatom!
Ez nem függ össze a súlyoddal.
A férjem és csládja túlsúlyos, de inkább kövér a koleszterinük nagyon jó. Én vékony vagyok, igyekszem koleszterin csökkentő kajákat enni és mégis 7 körüli a koleszterinem. Sajnos az élelemmel, mozgással n em tudtam levinni a koleszterinemet, így gyógyszert kell szednem.
20.05-ös szeretném megkérdezni Bányai Károlyt.
Lehet ez genetika is? Köszönöm.
részben egyetértek (veled utolsó). csak a tudatossághoz nem csak az tartozik hogy tudod mennyire szart eszel, hanem az is, hogy elfogadod, mert enni kell, és megtudod választani, mit eszel, mint írta Károly (ha nem baj tegezem), eltudod olvasni mit írnak rá. Tudom, sok mindent nem írnak, mert akkor ki venné meg? azzal te nem tudsz mit kezdeni, csak dühöngeni. Én is szeretek enni olyat ami zsíros, és igazi magyar étel. De nem vihetem túlzásba. Felhívta a figyelmem (amit egyébként mindig fülem mellett hagyok), magas lesz a vérnyomásom, és később már nem azt kérdezem ilyen apróbb esetben mit tegyek, hanem a súlyos betegségemmel szenvedhetek, és arról kérhetek gyógyászati tanácsokat. Elszeretnék minden esetleges ételek és gyógyszerek által okozott betegséget kerülni. Mindenki magának köszönheti, hogy ilyen-olyan betegsége alakult ki-hacsak nem hajlam-.
Én szeretnék felelősséget vállalni magamért. Követtem el hibákat, hanyagoltam el betegségeket. Utáltam a gyógyszereket és szörnyen sok betegségem összegyűlt. És mindennek én voltam az oka. Gyógyszerrel nem de odafigyeléssel tudok segíteni a szervezetemen.
nem olvtam végig minden választ, de egy tévhit: a margarinok azért nem voltak régen egészségesek, mert a régi technológiák során a késztermék magas transzzsírsav tartalmú lett. Ma már ez nem igaz, új technológiáknak köszönhetően ezt már kiküszöbölik. növényi olajoknak általában kedvező a hatása (olíva olaj)
Koleszterin fő forrása az állati zsír és a tojássárgája.
"tehát a természetes eredetűtől leszek beteg, a gyári szarok meg teljesen egészségesek"
Ezt hol írtam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!