Gyomorsav problémára mit ajánlotok? Már sok gyógyszert próbáltam!
Az égető érzést sok minden okozhatja.
Lehet reflux, lehet helytelen táplálkozás (zsíros, túl fűszeres ételek), helytelen evés (rossz fogsor, vagy egyéb ok miatti helytelen rágás), lehet helikobakter fertőzés.
Mindenképp érdemes egy szakembert felkeresni, mert pl. a helikobakter vizsgálat csak kilégzéssel történik, és néhány hetes gyógyszeres kúrával megszüntethető!
A rossz fogsor miatti helytelen rágást a fogorvos tudja megszüntetni.
A gasztroenterológus esetleg megtükröz de az még belefér!
Nem írtad, hogy konkrétan mi a problémád, visszajön a savad, vagy a gyomrod fáj..
Én elég"rutinos" vagyok a kérdésben, a vége antireflux műtét lett, ez eddig még bevált, igaz még csak 3 hete volt, de azóta nem jön vissza a savam..
Írod sok gyógyszert.. valamilyen PPI gátlót próbáltál már?
Tudod, hogy odakell figyelni a taplalkozasra, akkor tedd ezt, es igy fogod elkerulni a tunetedet, de ha ezt nem teszed meg, de gyogyszert akarsz szedni, akkor tobbet artasz a szervezetednek, mint segitenel.
Az etkezesek elott, de kozben is lehet fogyasztani kamillateat.
1 csesze vizbe tegyel egy felkaveskanalnyi sutoport, ebbol igyal naponta 2-3x az etkezesek utan vagy az etkezesek kozott.
A nyers gyumolcsok es zoldseged jo segitseget jelentenek.
s.repale, zellerle, spenotle, ceklale.
A fenti levek fogyasztasa mellett naponta egyel meg egy-egy almat.
Etkezesi szokas megvaltoztatasa a vegleges megoldas!
A gyógyszerek csak elfedik a tüneteket, de nem szüntetik meg a kiváltó okot!
Lúgosítani kell, de minimum lúgos vizet inni (bioboltokban kapható)
A fagyi és a szendvics is savasít :(
Az orvos biztosan tud adni rá valami komolyabb savlekötőt, de igazából a táplálkozásodra is nagyon oda kell figyelned, hacsak nem akarsz gyógyszeren élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!