Mik a kávé káros hatásai?
Semmi bajod nem lesz lesz tőle.
Az utóbbi időben én is 2-őt iszok reggel és délben ez így ok.
Régen volt olyan is, hogy 7-8 adag kotyogósat ittam.. Ott már gondok voltak de nem a vérnyomásommal hanem a közérzetemet rontotta el és sokkal fáradtabbnak éreztem magam, érdekes volt.
Szia Kedves Kérdező!
Napi két kávétól még semmi bajod nem lesz.
A túl sok kávé függőséget alakíthat ki, ezt nevezik az orvosok koffeinizmusnak, de ez már napi 10-20 kávét jelent, Te pedig ettől nagyon messze vagy. :D
A túl sok feketekávé (tehát nem napi 2, hanem ennél jóval több) erősen ingerli a veséket, hiszen a benne lévő csersav vízhajtó hatású. Okozhat még remegést, álmatlanságot, túlpörgést. A vérnyomást csak nagyon rövid időre emeli meg, mert a kávé nagyon gyorsan kiürül a szervezetből.
Napi két kávét nyugodtan igyál, semmi baj nem lesz belőle. :)))
26/L
Szia!
A Spektrumon láttam múltkor egy filmet erről. Annyira jó, hogy legszívesebben leírnám ide az egészet XD az eszpresszóról, macchiatoról, stb. is beszélnek.
Amúgy nagyon sárgítja a fogakat, 2 csészétől meg már nagyon ideges is lehetsz, apró dolgok miatt. Ez nem mindenkire vonatkozik, de az már igen, hogy pl. vizsgák, sport előtt nem szabad inni, ha lehet már előző nap se!
Az is fontos, hogy milyet iszol?
A 2, illetve 3 az 1-ben több a koffein, mint a rendes kávéban.
Az őrölt kávéban rengeteg tartosítószer van.
A rendes darálni való a "legjobb". Le kell darálni pár adagot és úgy fogyasztani 2-3 napon belül, utána már elmegy belőle a frissesség. Teljesen más íze és színe van, mint a többinek..
Bocsi, ha túl hosszú lett :$
15:24
Köszi az értelmes választ, ment a jelentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!