Erős gyomorsavtúltengés, de még nem fekély esetén lehet enni teljes kiőrlésű kenyeret flóra margarinnal?
Miért ne lehetne?
Olyan dolgokat nem lehet, ami savat csinál, pl. alma, hagyma, paprika, kávé, meg kinek mi nem jó.
Bár a Quamatel (famotidin) nem protonpumpa-gátló, hanem H2 antihisztamin, de sebaj.
A Quamatel Mini vény nélkül kapható, a többi Quamatel vényköteles.
A protonpumpa-inhibitorok (-prazolok) szerintem mind vénykötelesek.
"A válasz írója 95%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 06:24" Nem azt írtam hogy a quamatel protonpumpa gátló, kötekedő barátom. Csak azt hogy egy nagyon jó gyógyszer a gyomorsav ellen. Vitatkozzunk egy kicsit a gyógyszerekről, kutatásokról, hatásmechanizmusokról, DNS szintézisekről, stb? Okos biológusokkal, kutatókkal nagyon szívesen beszélgetek, amikor van egy kis időm. Gondolom, te is az vagy. Hacsak nem a google - be ütöd be gyorsan amit keresel.
Kedves beszédes nevű angryman :)
Így fogalmaztál: " A másik jó gyógyszer a quamatel, azt kapsz recept nélkül is. De bármelyik protonpumpa gátló jó lehet."
Ne haragudj, az én hibám, de ezt úgy értelmeztem, hogy az "is" szó hiányában arra gondolsz, hogy a famtidin PPI. Nem kellett gugliznom a hatástani csoportosítás után, csupán annyit néztem meg, hogy vényköteles-e a Quamatel most, mert emlékeim szerint néhány éve átminősítették.
Hatásmechanizmusokról, kutatási eredményekről és egyebekről pedig kár itt vitázni szerintem, mert az én hozzászólásom is offtopic volt, elnézést érte. De ha nagyon szeretnél vitázni, privátban szívesen számot adok tudásmorzsáimról, csak félek, hogy mindent a guglira fognál ;)
Oké, engem kb. ugyanaz motivált, hogy sok totál félrevezetett emberbe botlani, olyan, aki pedig ért is hozzá, kevés van. Dicséretes, hogy válaszolgatsz, én is igyekszem ilyen pihenésképpen foglalkozni ezzel :)
Bocs a cinikus hozzáállás miatt... én, bár inkább a technológiába vagyok szerelmes, de hát a hatástan ugye "alap" (állítólag) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!