Lehetséges, hogy egy cca 100 kilós, és 150 centis nőnek folyton hasmenése van?
Figyelt kérdés
Szerintem hashajtót szed, évek óta " panaszkodik" hogy mindig hasmenése van. De szerintem, akkor fogyna, nem is kicsit. A kövérség maga okozhat hasmenést?2009. márc. 9. 11:00
1/7 anonim válasza:
A kövérség inkább ugyanúgy tünet, mint a hasmenés. Én ezekből legelőször igen helytelen táplálkozásra következtetnék. Ha rendesen étkezik, akkor viszont orvoshoz kéne menni, mert több éven kersztüli hasmenés messze nem normális, sőt, igazából már 1-2 hetes hasmenés se az.
2/7 anonim válasza:
A kövérsége mint tünet mellett több betegsége is lehet. Ha pl. már nincs elég epéje, akkor lehet állandó hasmenése is, hoszen a zsírokat nem tudja megemészteni a szervezete. Viszont, ha elég cukrot eszik mellé, akkor nyugodtan lehet hasmenés ellenére is kövér.
Lehet cukros is, lehet pajzsmirigy vagy mellékvesekéreg abnormális működése.
3/7 anonim válasza:
Általában a rossz étrend tünete a kövérség és a hasmenés így együtt. Biztosan túl sok zsíros, fűszeres ételt eszik az illető.
4/7 anonim válasza:
Epéje tuti van elég...max nem termel elég epesavat XD
5/7 anonim válasza:
Lehet a hasnyálmirigye is rossz (ezt gasztroenterológián fájdalommentesen megvizsgálják, innia kell vmit, majd fújnia), vagy feborult bélflóra is okozhat hasmenést (egyen probiotikumot, joghurtot). Szó lehet laktózintoleranciáról is (próbáljon nem enni tejet, tejterméket).
6/7 anonim válasza:
Hát igazándiból az epe kifejezést inkább az epesavra használják, a szerv maga pedig epehólyag. Legalábbis minket egészségügyiben mindig ezzel csesztetett a tanár, hogy tudjuk meg megkülönböztetni. Nem kötekedésként írtam.
7/7 anonim válasza:
Röviden szólva nem.
Bővebben:
Akaralagosan, mert ált. hashajtót szednek, bízva abban, hogy akkor nem híznak tovább, és falhatnak bőségesen,mert azt megállni nem bírják, hogy kevesebbet egyenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!