Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Kipróbált paleolit palacsinta...

Kipróbált paleolit palacsinta receptet keresek! Valaki tud benne segíteni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 23. 21:25
 1/4 anonim ***** válasza:
43%
Paleolit és palacsinta ellentmond egymásnak, ilyen nincs.
2011. ápr. 23. 21:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Kérdésem azokhoz szól, akik maguk is követik a paleolit diétát, azaz nem fogyasztanak gabonát, tejet, feldolgozott élelmiszereket, cukrot. Reszelt gyümölcs, magvakból készült "tej", magőrlemény, és ehhez hasonló alapanyagokból LEHET palacsintát készíteni, csak mielőtt elkezdek kísérletezni, gondoltam felteszem a kérdést, hátha valaki már csinált ilyen "palacsintát".
2011. ápr. 24. 08:34
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát, nem is tudom. Talán ha megpróbálnád zabpehelylisztből? Az asszem olyan határeset lenne...
2011. ápr. 24. 17:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom, hogy találtál-e azóta receptet, én találtam hármat, bár nem próbáltam még ki, most fogok belekezdeni ebbe a diétába.

Egyik:

15 dkg szezámmag

2 dl víz

kb. 4 ek. kókusztejpor

2 tojás

csipet só

pici nyírfacukor (el is maradhat)

1 ek mandulaliszt

olivaolaj a sütéshez

A tojásokat a sóval és a cukorral kicsit felvertem, a kávédarálóban megőrölt szezámmagot és a többi hozzávalót belekevertem. Viszonylag sűrű palacsintatészta-szerű massza lett. Az átlagosnál kisebb teflon serpenyőben pár csepp olivaolajon 8 db palacsintát sütöttem. Azért kis serpenyő, és azért kellett a mandulaliszt, mert eléggé könnyen szakadnak. Mandulaliszt nélkül az első teljesen szétment, de utána már rendben volt. Persze az is lehet, hogy kellett volna kicsit állni hagyni sütés előtt.

[link]

Másik:

1 almát lereszelek (vagy apróra vágok), hozzákeverek 2-3 tojást, egy evőkanálnyi dióolajat, csipet sót, 1 kiskanál mézet (vagy nyírfacukrot), 2-3 kanálnyi őrölt mandulalisztet, és ha sűrűnek tűnik, akkor egy kevés szódavizet. >Hagyományos palacsintasütőben kisütöm (dobálni nem lehet!), és kevés őrölt fahéjjal (vagy fahéjas nyírfacukorral) megszórom...

És a harmadik:

2-3 egész tojást felverek fél kk. mézzel és leheletnyi fahéjjal, miközben a kókuszzsír már serceg a serpenyőben. Megfelelő időben belezuttyantom, szépen elterítem és keverés nélkül megsütöm. (Nem kell megfordítani!) Tányérra csúsztatom, majd saját szilvalekvárral (csak szilva és más semmi!) megkenve feltekerem. Jó kiadós és laktató! Ha valakinek mégsem elég, feltekerés előtt megszórható darált dióval/mandulával. A képen látható adagba sütés előtt sült tök darabokat kevertem!

[link]

[link]

2012. febr. 4. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!