Most szoktam le az energiaitalról, de azóta szorulásom van. Mit lehet tenni?
Rájöttem, hogy nagyon káros az energiaital fogyasztás, és szépen leszoktam róla. Azelőtt reggel és délután ittam egyet. Majd csak délután egyet, két hét után pedig teljesen elhagytam. Viszont azóta nagyon kemény a székletem és most csak négy nap után sikerült kínkeservesen valami kőkemény terméket produkálnom.
(energiaital ivás után azonnal volt lágy székletem, általában napi kétszer ugyebár)
Mit tehetek, hogy ez a ritmus helyreálljon? Ha nem is napi kettő, de legalább napi egy alkalommal sikerüljön nagyvécéznem? A kávé nem hat semmit, rostot eszek eleget, folyadékot iszom napi 2-3 litert. Mozgás megvan, legalább 1 óra séta formájában és a munkám is elég mozgalmas.
akkor kakkantassz nehezen ha keveset iszol
igyál meg naponta 2litert kb (ne energia italt:D )
és fogsz tudni sz..rni
Ezek a problémák az energiaitaltól vannak, de nem egyszerre jelentkezik hanem napokkal később.
Az energiaital nekem is székrekedést okoz, mert a tartósítószer és a sok szinezék ami benne van nem tesz jót a bélbaktériumoknak amik a normál állagú székletért lennének felelősek. Felborithatja a bélflórát, és emésztési zavart okoz. Jól tetted, hogy elhagytad! Néha 1-1 darabot meg lehet inni de napi szinten semmiképp nem ajánlott.
Azt javasolnám szedjél probiotikumot pl Normaflore ez visszatelepiti a kiütött baktériumokat és segit helyrehozni a bélműködést. Fogyassz sok rostot, zöldséget gyümölcsöt zabpehely zabkorpa is hasznosak. Savanyú káposzta is jótékony hatású a bélbaktériumokra, mert savas igy fenntarthatja a belekben a kivánt kémhatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!