Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Létezhet-e olyan, hogy kajafüg...

Létezhet-e olyan, hogy kajafüggőség? Ha igen hogyan szoktassam le magam róla?

Figyelt kérdés

Ha nem létezik, akkor is le szeretnék róla szokni.

Borzalmas, mikor utólag visszanézve látom magam, ahogy előpakolom az összes-féle kaját a hűtőből, amíg van, addig eszem, majd még egy kis nasi is, és ezt képes vagyok napjában többször.... Jóllakottság érzetem szinte már nincs, korlátok nincsenek, még csak rosszul sem leszek.

Nem vagyok kövér, mert még rendszeresen mozgok, de fölöslegem azért sok van (BMI felső határa).Ez így nem állapot, mi van, ha egyszer valamiért abba kell hagynom a mozgást, hogy fogok kinézni?

Anyám, és az ő anyukája is kövér.... Rettenetesen. Nem akarok ugyanitt kikötni!

2009. márc. 4. 19:11
 1/7 anonim ***** válasza:
az jó hogy észreveszed ha szerinted sokat eszel,mert azon tudsz változtatni.Pontosan nem tudom milyen ételeket fogyasztassz,de próbálj mértéket tartani,és lassan enni,úgy jobban telítődik az ízekkel az ember.Van olyan mikor pótcselekvésből stressz hatására műveli ezt az ember,akkor csinálj nejette vmi mást ami megnyudtat.Nekem mondjuk van egy olyan módszerem is hogy ha édességre vágyom,édes gyümölcsöt eszem,nem csokit,vagy néhány kanál mézet elszopogatok,hogy az édes érzet eltelítsen,miközben nem eszek sok édességet.
2009. márc. 4. 20:55
 2/7 A kérdező kommentje:

Milyen ételeket eszek? MINDENT megeszek... abban biztos vagyok, hogy lelki okai is lehetnek, meg hogy pótcselekvés, de az a baj, hogy kisiskolás korom óta habzsolok, és nem tudom, mivel lehetne még pótolni...

Valamivel talán, ha lekötöm magam, de nem tudom, mi köthetne le, hogy ne lehessen közben enni :S

2009. márc. 5. 00:51
 3/7 A kérdező kommentje:

Nem is mondanám magam annyira édességközpontúnak...

A nasi lehet két-három szendvics is...

2009. márc. 5. 00:54
 4/7 anonim válasza:
minden fejben dől el szóval hitesd el az agyaddal h nem vagy éhes , nincs szükséged nasira stb
2009. márc. 5. 14:11
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj meg tudatosan enni. Ezt nem úgy értem, hogy előre elhatározod, hogy mit eszel, hanem úgy, hogy miközben habzsolsz, figyeled magad, teljes részletességgel. Figyeled, ahogy megfogod a szedvicset, ahogy a szádhoz közelíted, ahogy beleharapsz, ahogy a falat szétomlik a szádban, figyelsz az ízére, a harapás mozdulatára, figyeled, ahogy rágás közben beszívod a levegőt az orrodon, figyelsz a nyelésre, a kezed mozdulatára ahogy ismét a szád felé közelít a szendviccsel, az új harapásra... Próbáld ki néhányszor.
2009. márc. 5. 14:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok. Azt kihagytam, hogy ne próbálj leszokni a habzsolásról, mert az csak tünet, nem fog menni. Csak figyeld meg! Rá fogsz jönni, hogy miért történik, mit akarsz ezzel kompenzálni, mi a probléma gyökere. Akkor aztán AZT megoldhatod.
2009. márc. 5. 14:18
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, igyekszem megfogadni a tanácsokat.
2009. márc. 6. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!