Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Megcsináltassam a biopsziát?

Megcsináltassam a biopsziát?

Figyelt kérdés

18éves lány vagyok!Fél éve elmentem egy vérvételre ugyanis nagyon vékony voltam,kiderült hogy lisztérzékeny vagyok..110volt a megengedett 10 helyett az értékem!A második vérvizsgálatomnál 32 lett!Miután az első kiderült diétáztam 2hétig kb. de akkor sem tartottuk be normálisan!Most márciusban az orvosom azt mondta diétázzak,amióta csinálom azóta van hasmenésem..előtte semmi féle tünete nem volt ennek,hogy én lisztérzékeny lennék!!

A kérdésem,meg csináltassam a biopsziát hogy 100% legyen,hogy az vagyok,vagy törődjek bele??

2011. ápr. 18. 19:37
 1/3 anonim ***** válasza:

Hát ez így alapjába véve nem sokat mond, mert csupán az, hogy nem eszel lisztet nem elég. Mivel a liszt elég jó hasfogó ezért okozhatja a pl hasmenéseset az, hogy ezenkívül valami másra is érzékeny vagy amit eddig a liszt hasfogó hatása ellensúlyozott.

Szerintem első körben valami széleskörű ételallergia vizsgálatot kéne végezni.

2011. ápr. 18. 19:45
 2/3 anonim ***** válasza:

Ne törődj bele, csináltasd meg a biopsziát!.

Akkor nyugodj meg, és étkezz úgy!

Sajnos nem egyszerű és olcsó a litszérzékenyek diétája.

2011. ápr. 18. 19:48
 3/3 anonim ***** válasza:
Ha már elkezdtél diétázni akkor már a bélbolyok regenerálódtak, tehát a biopszia nem fog lisztérzékenységet mutatni. Ezt a vizsgálatot diéta elkezdése előtt szokták megcsináltatni, különben semmi értelme. Nekem megcsinálták, igaz nem volt hasmenésem, de nagyon sovány voltam és gyenge. Az értékem 200 volt! A biopszia szerencsétlenségemre rosszul lett a szövettanász által kielemezve, ezért lisztérzékenynek nyilvánítottak, pedig nem voltam az, csak candidás, az viszont súlyosan. A lisztérzékeny diéta nem segített, később a candida viszont igen. Ha mégis lisztérzékeny vagy, akkor menj fel a lisztérzékenyek honlapjára ott sok segítséget kapsz, és szja kedvezmény is jár, úgy mint súlyos fogyatékossági kedvezmény, erre figyelj, nem szokták mondani én is csak véletlenül tudtam meg. Ha szeretnél még infót tőlem, ird meg és elküldöm neked az e-mail cimedre.
2011. ápr. 18. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!