Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek ez csak szimplán...

Szerintetek ez csak szimplán pszichés eredetű? Hogy lehetne megoldani, lehetőleg hashajtó nélkül?

Figyelt kérdés

Nos, az a helyzet, hogy mióta koliban lakok (2éve), azóta 3-5 nap is eltelik két kakilás közben. Az előtt sem volt gyors anyagcserém, 2 naponta jártam nagydologra. Sajnos nem igazán tudok hozzászokni, hogy nem tudom magányban elvégezni a dolgom, mivel egy emeletre van egy közös vécé. Néha szoktam érezni ingert a 3-5 nap közben is, de általában elnyomom (most már egyre ritkábbak ezek az ingerek is). Viszont ha hazamegyek (2-3hetente) hétvégére, akkor majdnem mindig péntek este és szombat este is kakilok (sőt, van h vasárnap délben is).

Ezért is gondoltam, hogy pszichés alapú (no meg azért mert hiába váltottam rostdúsabb táplálkozásra, az sem hatott).

Szerintetek hogy tudnám megoldani ezt a helyzetet? Nem szeretném, ha később bajaim lennének belőle. Hashajtózni meg nem akarok minden héten, nem hinném, hogy az jót tenne.

2011. ápr. 4. 23:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Ne hashajtózz, de egy ánizs-menta teát megihatsz.

és csinálhatsz egy rítust belőle (ha már hajlamos vagy az ilyenre) így egy idő után már a az első korty elindítja a bélműködésed.

2011. ápr. 4. 23:55
 2/3 anonim ***** válasza:
teljesen átérzem amit írsz. hasonlóakkal küzdök/küzdöttem. a hashatókat utálom mert egy akármilyen FÉL guttalax és társai 36 órás éjjel-nappali hatást biztosít. elmondom nekem mi segített.lehetőleg teljes kiőrlésű, de mindenképpen magos kenyeret, zsömlét, kiflit egyél. jó az is ha napközben szotyit meg tökmagot rágcsálsz, de mondom az ilyen mindenféle pékcucc a magokkal a legjobb. hajrá :D
2011. ápr. 4. 23:57
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Kipróbálom ezt az ánizsos teát, remélhetőleg használni fog :) A teljes kiőrlésű pékárúra egy ideje már figyelek, de nem igazán vettem észre magamon a hatását, bár mondjuk napi 1-2 zsemlét eszek meg, ezenkívül gyümölcsöket, zöldségeket eszem, ami a rostbevitelemet illeti. De lehet, hogy akkor még elmajszolok mellé egy kis szotyit is:)
2011. ápr. 5. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!