Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tegyek, hogy végre visszaj...

Mit tegyek, hogy végre visszajöjjön az étvágyam?

Figyelt kérdés

Egy ideje elég stresszes időszakon megyek keresztül,és azt vettem észre,hogy ez a táplálkozásomon is meglátszik. Étvágytalan vagyok,és csak csipegetek,ráadásul mindig úgy érzem,mintha egy lovat ettem volna meg két kanál leves vagy bármi más után. Két étkezés között mindig eltelik 2-2,5 óra,ráadásul egyébként sem eszem hatalmas mennyiségeket,inkább többször keveset naponta. De az utóbbi időben egyszerűen nem érzek éhséget,máskor meg két óra után alig vártam,hogy ehessek valamit.Onnan tudom,hogy ennem kell,amikor már azt érzem,hogy nincs vércukorszintem, de a gyomrom mindig tele van,és sosem korog. :S Van,hogy finom az étel íze,olyankor mindig eszem még pár falatot "csak az íze végett",de utána rendszeresen megfájdul a gyomrom. Azért,mert nem esik jól az étel,és a gyomrom nem fogadja el? Vagy ez csak lelki?

Van ugye az a szituáció,amikor a kisgyerek az oviban utálja a tökfőzeléket,de megeszi,aztán pár óra múlva rosszul lesz tőle. Ez megtörténhet akkor is,ha valaki stressz miatt nem eszik,csak legyűri magába a kaját,mert tudja,hogy enni kell?

Szervi bajom nincs,szedek vitaminokat,és igyekszem a változatosságra törekedni az étkezésben,de ez a dolog egyre jobban zavar.Valamiért úgy érzem,hogy nem tudok egy jóízűt enni,mert állandóan tele vagyok,vagyis csak ezt érzem.

Akinek volt hasonló gondja,mit csinált?

2011. márc. 6. 16:11
 1/4 anonim válasza:

Egyik ismerősömnél a Bérescsepp hozta meg az étvágyát. Esetleg próbáld meg azt :)

A stresszt meg tudom, h nem könnyű legyűrni, de próbálj meg elgondolkodni és pozitívan látni a világot. Vonatkoztass el a gondoktól és örülj annak, amid van. (Én sem mondanám a jelenlegi helyzetemet a legrózsásabbnak, mégis az lebeg a szemem előtt, h lehetne rosszabb is.)

Fel a fejjel! Jó étvágyat :)

2011. márc. 10. 09:02
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod! :)
2011. márc. 10. 14:29
 3/4 anonim válasza:
egy kis stampedli pálinka(esténként).csodákra képes.kissé alkeszosan hangzik, de szerintem használ.
2011. márc. 11. 01:00
 4/4 anonim ***** válasza:
néha nálam is van úgy,hogy azt hiszem egy falat se fog belém férni de mégis megkóstolom a kaját,és akkor rögtön megjön az étvágyam :-) nem tudom segít-e de szerintem egy próbát megér
2011. márc. 12. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!