Milyen a jó minőségű méz? Ha termelőnél vásárolok mire érdemes figyelni?
A jó méz sűrű, a bolti néha szinte olajosan híg.
A mézek gyakran cukrosodnak, a repceméz, napraforgóméz kivétel nélkül. A napraforgó kicsit darabosabb kristályokat is tartalmazhat, a repce porszerűen aprókat. Az akácméz ritkábban szokott kristályosodni.
Sajnos cukorsziruppal keverve jól lehet hamisítani, ha pedig még egy csipet aszkorbinsavat is tesznek a forró cukorszirupba, és tealevéllel vagy mesteréges színezékkel megszínezik úgy még inkább. Repceméznél úgy lehet felismerni a trükköt, hogy a kikristályosodott répacukor jóval darabosabb mint a repcéből kikristályosodó gyümölcscukor. De ha azt állítják, hogy vegyesméz, én fel nem tudnám ismerni a különbséget.
ha kristályos akkor nem cukrozzák és eredeti a méz és ha hosszú ideig van nálad és nem kristályosodik akkor cukrozik.
kis termelőtől vegyed :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!