Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen a jó minőségű méz? Ha...

Milyen a jó minőségű méz? Ha termelőnél vásárolok mire érdemes figyelni?

Figyelt kérdés
Boltban kaphatóknak a többsége színezett cukorszirup? köszi a válaszokat!
2011. febr. 26. 14:41
 1/8 anonim válasza:
az a jobb amelyik nem sima sárga,hanem kicsit fehéres az alja
2011. febr. 26. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm, és a cukrosodással mi a helyzet? az a jó ha cukrosodik vagy az amelyik nem,ezt is azt is lehet hallani..
2011. febr. 26. 14:58
 3/8 anonim válasza:
100%
Apum meheszettel foglalkozik, ugyhogy tudom mirol beszelek. Nem a szin a fontos, mert tobbfele mez wan: pl akac mez, vagy vegyes. Az akacmeznek vilagos sargas szine van mig a vegyesnek barnabb. Nem csak szinben, hanem kisse izben is kulonbozok. A cukrosodas az termeszetes ha hidegben tartod a mezet, foleg a sotetebb szinut. Cukrosodas eseten tedd bele az uveg mezet 1 tal meleg vizbe.
2011. febr. 26. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi, tehát ha cukrosodik attól még jó minőségű
2011. febr. 26. 16:41
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A jó méz sűrű, a bolti néha szinte olajosan híg.

A mézek gyakran cukrosodnak, a repceméz, napraforgóméz kivétel nélkül. A napraforgó kicsit darabosabb kristályokat is tartalmazhat, a repce porszerűen aprókat. Az akácméz ritkábban szokott kristályosodni.


Sajnos cukorsziruppal keverve jól lehet hamisítani, ha pedig még egy csipet aszkorbinsavat is tesznek a forró cukorszirupba, és tealevéllel vagy mesteréges színezékkel megszínezik úgy még inkább. Repceméznél úgy lehet felismerni a trükköt, hogy a kikristályosodott répacukor jóval darabosabb mint a repcéből kikristályosodó gyümölcscukor. De ha azt állítják, hogy vegyesméz, én fel nem tudnám ismerni a különbséget.

2011. febr. 26. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, próbálok ismerőstől vásárolni talán nem vernek át :)
2011. febr. 26. 17:27
 7/8 anonim válasza:

ha kristályos akkor nem cukrozzák és eredeti a méz és ha hosszú ideig van nálad és nem kristályosodik akkor cukrozik.

kis termelőtől vegyed :)

2011. febr. 26. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek, most már értem :)
2011. febr. 27. 09:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!