Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mitől lehet magas a koleszteri...

Mitől lehet magas a koleszterintszintje?

Figyelt kérdés
Párom vékony, magas, egész nap kint mozog (olyan a munkája), rendesen eszik, nem tömi magát tele zsíros dolgokkal, eszik zöldséget, gyümiket, nem cukorbeteg, nem dohányzik, nem iszik. Iszonyatosan magas koleszterint állapítottak meg nála (7,5). Gyógyszerrel akarják kezelni, de én először inkább a diétát próbálnám meg. Vélemény, tapasztalat, diéta étrend?Köszönöm!
2011. febr. 17. 13:27
 1/3 anonim ***** válasza:

hús, belsőségek, tojás kerülése elsősorban (ide tartozik minden felvágott is)

De ez inkább alkati adottság. Nekem van egy barátnőm, a zsírtól és a hústól undorodik, néha eszik minimális csirkemellet (apróra vagdosva elkészítve, mert a comb látványát se bírja pl.), teljesen rákattant az egészséges táplálkozásra (ortorexia), mégis iszonyú magas a koleszterinje.

2011. febr. 17. 13:39
 2/3 anonim válasza:
Szerintem olvasd el a Paleolit könyvet, érdekes dolgokat ír. ;)
2011. febr. 17. 13:40
 3/3 anonim ***** válasza:
a sok édességtől is lehet magas.
2011. febr. 17. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!