Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi a leghatásosabb diéta?

MTomy20 kérdése:

Mi a leghatásosabb diéta?

Figyelt kérdés
Mindenki csak azt írja diétázz!De mégis mit jelent?Mit egyek mit ne egyek?Hogyan csináljam?Sok dolgot kipróbáltam eddigi leghatásosabb a zsírégető kapszula és reggelire vacsorára csak fehérjét ittam.De szeretnék egészségesebben élni és normálisan táplálkozni!
2011. febr. 15. 12:19
 1/6 anonim válasza:
A diétát mindenkinek úgy kell összeállítania, hogy az megfelelő legyen a saját szervezete számára. Ha fogyni szeretnél vagy egészségesen élni, akkor egyél kevesebb fehér lisztet, kevesebb cukrot, több teljes kiőrlésű és rostokban gazdag ételeket. Az édes cukros, zsíros dolgok kerülendők. Elhagyni szerintem semmit nem szabad, mert mindenre szüksége van a szervezetnek. Az arányok fontosak, h miből mennyit eszel. Én délelőtt szoktam enni azt, amit megkívánok. DE! mértékkel. Ebédre mindig mást, fő a változatosság. Délután fehérje, ilyesmi, vacsira pedig gyümölcsöket, zöldséget. Ezek persze étkezések között is fogynak :D Remélem tudtam segíteni, és sok sikert! :)
2011. febr. 15. 12:42
 2/6 anonim ***** válasza:

A diéta betegségekre való (pl. gyomorrontás, hasmenés), nem fogyásra.

Fogyni csak kiegyensúlyozott étrenddel lehet, amiben van fehérje, rost, vitaminok, ásványi anyagok, jó minőségű szénhidrát mértékkel.

Ha nagyon sokat kell fogynod, keress fel egy dietetikust, aki SZEMÉLYRE SZABOTTAN ad étrendet, ez nagyon fontos.

Alapvetően: sokszor enni keveset.

Reggeli: ekkor jöhet a szénhidrát, 1 szelet teljes kiörl. vagy rozskenyér (kalória mint a fehér kenyérben, de élettanilag jobb és szükséges), sonka, zöldségek.

Tízórai, uzsonna: natúr joghurt vagy valami gyümölcs, de nem banán. És nem egy kiló, hanem pl. 1-2 darab alma vagy 1-2 db narancs, mandarin. Vagy nyáron 20 deka eper, cseresznye stb.

Ebéd: nem zsíros hús salátával (öntet nélkül vagy joghurtba fűszereket keversz - nem port, mert abban ki tudja, mi van, a bolti öntetek, majonéz hízlalnak mint állat) vagy párolt zöldséggel, esetleg barna rizst fele-fele keversz párolt zöldsekkel. Természetesen mértékkel eszed, nem 2 tányérral.

Lehet enni főzeléket, ha önmagával süríted, nem liszttel vagy keményítővel. Ezt hússal. Lehet enni levest, ha nincs benne liszt és tészta. De nem úgy, hogy 2 tányér leves és a második - vagy-vagy.

Vacsora: maradék hús zöldségekkel, rántotta zöldségekkel, visli paradicsommal, van, aki szereti a túrót ízesítve. Kenyeret már nem ehetsz ilyenkor rendszeresen.

Kerülendő: minden, ami édes, ami lisztes.

Az édesítővel is csínján kell bánni, mert igaz, hogy kalória nincs benne, de pont olyan reakciót vált ki a szervezetből, mint a cukor, megéhezel tőle.

És természetesen mozgás.

Ha nagy a súlyfelesleg, akkor séta, majd gyorsabb és hosszabb séta, úgy, hogy elfáradj. Nem kell kiköpni a tüdődet, de erőfeszítés legyen.

Ha nem olyan nagy a túlsúly, akkor bármi, amit szeretsz csinálni. Ha netán testépítést választanál, akkor kérdezz meg testépítőket, mert ahhoz lehet, hogy mást kell enned.

2011. febr. 15. 12:48
 3/6 anonim ***** válasza:
ui: én is este eszem a gyümölcsöt, DE nekem nem kell fogyni. Gyümölcs=gyümölcscukor=szénhidrát. Este kerülendő, napközben is csak mértékkel. Enni kell, mert hasznos, de vigyázni kell vele!
2011. febr. 15. 12:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Köszi utolsó a válaszod,ez nekem is hasznos volt!:)

De most őszintén,ez az étrend alapján akkor semmi nasi,semmi finom amit lehetne enni?Még gyümölcsöt se ehet az ember este,ha megkívánja?

2011. febr. 15. 15:25
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!Végre normális válaszok!Nem vagyok zabagép soha nem eszem túl magam napi 3szor eszem és nem szeretem a zsíros ételeket!Kenyeret is mellőzöm mikor úgy van.Lehet a rendszertelen étkezés miatt de nagyon elhíztam most télre.15kg kellene fogynom.Igaz mostanában elhanyagoltam a mozgást!
2011. febr. 15. 16:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Szalonnával is lehet fogyni, a lényeg a mértékletesség és a sok mozgás. ;) (tapasztalat: én mindent eszem, zsíros ételeket is, de nagyon gyakran nagyon kis adag ételeket, és ez működik)
2011. febr. 17. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!