Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ezzel más is így van?

Ezzel más is így van?

Figyelt kérdés
Kb 2 liter vizet kellene meginni naponta...ez menne is, de állandóan pisilnem kell. Másnak is van ilyen gondja? Csak kb. 2 hete kezdtem el rendesen inni, az elôtt nagyon keveset, szinte minden betegségnek tûnô dolognak ez volt az oka. Lehet, hogy idôvel megszoklya a szervezetem és elfér majd benne a 2 liter? Sajnos meló közben nem tudok elmenni mosdóba, van hogy majd szét repedek és ezért nem is mindig tudom meginni azt a mennyiséget. Ha a szervezetemnek szüksége van a folyadékra, akkor miért dobja ki olyan hamar?
2011. jan. 26. 21:48
 1/7 anonim ***** válasza:

:):):):):)Megynugtatalak h az h 2 liter meglegyen nem egyben van benned és nem is lesz,az már régen rossz lenne.

Az a lényeg h igyál sokat mert az jo a börnek az anyagcserének és még sorolhatnám.Másban sem marad bent,sportoláskor is kiizadod majd iszol megint,a lényeg h a napi szükséglet meglegyen a jó "müködéshez".

2011. jan. 26. 21:55
 2/7 anonim ***** válasza:

Pontosan emiatt nem iszom meg én sem az ajánlott napi adagot.

Így is nagyon sokszor járok mosdóba, hát ha még többet innék...

2011. jan. 26. 21:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Abban a 2 literben nem csak a sima víz van benne, hanem a levesben, kajában lévő folyadékmennyiség is. És egyébként ez egy körülbelüli érték. Van, akinek többre van szüksége, van, akinek kevesebbre. Attól is függ, hogy mennyit mozogsz.

A vizelet normál napi mennyisége 1,5-2 liter. Ha ennyit pisilsz, akkor körülbelül elég vizet vittél be (ha jók a veséid, de feltételezem, nincs velük probléma).

2011. jan. 26. 22:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Nekem biztos kell annyi, mert amióta betartom nagyjából, azóta jobban érzem magam.
2011. jan. 27. 22:35
 5/7 anonim ***** válasza:
Hogyha eddig kevesebbet ittál, akkor gondolom kevesebbet is pisiltél, mint a normális. Valószínűleg a húgyhólyagod is főként a kis mennyiségű vizelethez van "hozzászokva", tehát idővel majd több fog "beleférni". A mennyisége viszont nem fog változni. A vesédnek szüksége van rá, hogy ennyit ürítsen, ezzel tudja kiválasztani a káros anyagokat.
2011. jan. 27. 23:57
 6/7 anonim válasza:
hát ha a szervezeted megszoklya és nem megszokja, az eléggé gáz :É :'D
2011. febr. 9. 21:20
 7/7 A kérdező kommentje:
Szerintem meg kedves utolsó Te vagy a nagyon gáz, hogy ennyi a megjegyzésed, aminek mellesleg semmi köze a kérdésemhez.
2011. febr. 11. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!