Van bármilyen biológiai alapja annak, hogy a tej + narancs/paradicsom/barack stb. együtt hasmenést okoz?
Figyelt kérdés
Rém idegesítő már, hogy a barátnőim bármit ettem/eszek megkérdezik, hogy nem fog menni a hasad tőle? Soha eszembe sem jutott még azokról a kajakombinációkról, hog bajom lehetne tőlük. A legnépszerűbb persze a tej+..., ott aztán jöhet bármi, szerintük tuti, a f.osás. :D
Én biológiát tanulok emelt szinten és semmilyen anyagrészben nem találtam még utalást se arra, hogy ennek lenne tudományos magyarázata.
2011. jan. 18. 16:03
1/3 anonim válasza:
Szia, pontosan. A hagyományos orvoslási tananyag sajnos mára már elavult. A sok ugymond népbetegséggé lett állapot arra utal, hogy valami nagyon elromlott az emberiség táplálékai terén. A mai orvosok sajnos még mindig azt tanulják amit száz évvel ezelőtt a Rokefellerek idejében határoztak meg nekik. Ha haladnának a korral, akkor tudnák hogy manapság már nagyon sok ember nem tudja megemészteni vagy a tejcukor, vagy a tej-fehérje okoz neki emésztési problémákat. Ehhez képest, még mindig hangoztatják hogy a tej élet, erő, egészség, holott már rég nem az. A mai tejek már nem azok, főleg a nagyüzemi előállitás során semmi tápanyag nem marad benn. A nyers tej még csak-csak tartalmaz valamennyi kalciumot, de azt az emberi szervezet csak igen csekély mennyiségben tudja feldolgozni, mert nem megfelelő formában tartalmazza azt. Az egészségtelen táplálkozás következtében az emberek tápcsatornája tulterhelődik, ugyanigy az immunrendszer is, ezért legyengül, igy aztán sorra jönnek a különféle tünetek, jelzések, de sokan még ezekre a vészjelekre sem reagálnak, hanem mindenféle gyógyszereket kapkodnak be, azt remélve hogy meggyógyulnak. Nem hajlandóak tudomásulvenni, hogy az ahogyan jelenleg élnek, az nem jó, bizony nagy változtatásokra lenne szükség, ha ténylegesen rendbe akarnának jönni. Ha valóban biológiát tanulsz, akkor értelmes ember lévén javaslom a következő könyveket elolvasásra: Az irók most hirtelen nem jutnak eszembe, de a cim alapján megtalálod őket. Halál a konyhában, Cukorblues, A leves hazudik, Szigorúan bizalmas, A világ rák nélkül, Cenzúrárott egészség.
2/3 anonim válasza:
A Cukorblues c. könyv tényleg nagyon jó.
3/3 anonim válasza:
Általában akkor van hasmenésed, ha megborul a bélflórád, és valami túlszaporodik. Másodsorban pl ha toxin termelő mikrobák jutnak be, pl Salmonella, Clostridium, esetleg Calici (vírus). Elképzelhető, hogy valamire túlszaporodnak, pl ha tejcukor érzékeny vagy, akkor a laktóz ahelyett, hogy több lépésben glükózzá alakulna és felszívódna, szépen átfolyik a vékonybélen a vastagbélbe, ahol aztán a mikrobák elfogyasztják, és hasmenést okoznak. Ugyanígy az édesítőszerek, mint pl a cukoralkoholok is hasonló hatással lehetnek. Szinte minden étel hat valahogyan a bélflórádra. Minden (na jó, szinte minden) számodra emészthetetlen dologra van valamilyen arra specializálódott faj a beleidben, aztán ha megborulnak az arányok, mert valamiből túl sok jut, az nem feltétlen kedvező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!