Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Anorexia akkor is, ha vékonyna...

Anorexia akkor is, ha vékonynak tartom magam?

Figyelt kérdés
Mindig is vékony voltam, refluxom is van, de egy ideje egyre kevesebbet bírok enni, már alig eszem. Egyszerűen rosszul vagyok már akkor is, ha a kajára gondolok. Gusztustalanul vékonynak érzem magam, depressziós vagyok (pszichiáter mondta), nem élvezek semmit, még a szexet sem, ami testileg jó, és működik. Menstruációm évek óta csak tabletták által van. Fáj a hátam, a hasam folyamatosan, hányingerem van, vagy nem alszom, vagy rémálmaim vannak. Mindez 3/4 éve jött ki erősebben. 23 évesen 17-nek se néznek, 163 cm vagyok, és 39 kg...Undorító, de akkor sem tudok enni. Hánynom kell minden falattól...
2009. jan. 22. 15:41
 1/4 anonim ***** válasza:
40%

ORVOS!!!

Igen, lehetsz anorexiás vagy bulimarexiás is akár akkor is, ha vékonynak érzed magad, az is vagy...

Komoly veszélyben van az egészséged, kórházban kötsz ki, ha nem teszel valamit önként. Antidepresszánst kérjél, segíteni fog. Nekem a Velaxin használt, 2 hónap után érzed majd a javulást a kedélyállapotodban is.

A depressazió komoly agyi anyagcsere betegség- de eredményesen gyógyítható!

2009. jan. 22. 15:58
 2/4 anonim válasza:

Gondolom a depresszió erősítette fel benned a kajaundort, nem? Nagyon kevés ez a súly, mindenképpen híznod kellene. Én a másik oldalon vagyok, mint kevert étkezési zavaros, szóval tudom, hogy milyen nehéz enni, amikor nem kell (meg megállni, amikor zabálna az ember).

Pszichiáter mást nem mondott? Személyiségzavar, vagy hogy kórházi kezelést javasol? Bár ott a kaja még rosszabb, de lenne ötletem..

Nincs olyan étel, amit szeretsz?

Az első és legfontosabb, hogy szerezz be étvágynövelő tablettát. Gyógyszertárban lehet kapni, biocucc, emésztésedre is jó hatással van és nem kerül sokba. Vagy, ami már ilyen 2-3ezer ft, az ilyen bödönös testtömegnövelő fehérjepor. Tejjel kell készíteni, és inni kell, szóval nem okoz akkora nehézséget. Ha tornázol kicsit mellé, akkor izomként épül be, és nem zsírként.

Szüleid próbáltak/próbálnak tömni? Mert attól is lehet kajaundorod, vagy ha az evést zsíros dolgokkal akarod megoldani, hogy hízzál. 3óránként kellene enned keveset, vagy legalább majszolni/inni valamit, és mellé még étvágynövelőt.

A szüleid magatartása illetve az elnyomott hízástól való félelem is jele lehet az anorexiának. Tehát lehet, hogy te úgy gondolod, hogy nem vagy étkezési zavaros, ha mondjuk az rögzült beléd, hogy a szüleid kiskorodban tömtek, vagy féltek attól, hogy elhízol, ez is lehet az oka. De ha arra panaszkodsz, hogy valójában hiperérzékeny vagy minden fajta kajára, mindentől hányingered lesz és fáj a hasad, stb, az is csak pszichoszomatikus általában. Nincs olyan, hogy az ember semmit ne bírjon enni, nem esne jól mondjuk a fagylalt vagy a régi kedvenc ételed. Akkor már lelki bajok vannak.

2009. jan. 22. 16:07
 3/4 anonim ***** válasza:

az anorxia elsődlegesen testképzavar és csak ebből következik a táplálkozási zavar.

Amit leírsz az nem anorexia.

Ettöl függetlenül tessék menni orvoshoz, mert ez így nincs jól.

2009. jan. 22. 17:36
 4/4 A kérdező kommentje:
Igazából még a kedvenceim sem esnek jól. Öröm főzni, és megcsinálni, de megenni nem. :(
2009. jan. 22. 21:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!