Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Szerintetek is anorexiás vagyok?

Szerintetek is anorexiás vagyok?

Figyelt kérdés

17 éves lány vagyok.

Nyár elején kezdődött. Akkor még 53 kiló voltam(162 cm-hez). Augusztusra lefogytam 46-ra úgy, hogy minden nap futottam és még bicigliztem is, és kevesebbet ettem. Nem tudom miért, egyszer csak rámjött. Pedig előtte soha egy pillanatra sem érdekelt hogy nézek ki, ki mit gondol. Szeptember közepén már csak 43,6 kiló körül voltam(És vagyok azóta is). Anyámék persze felfigyeltek rá, és folyamatosan arra intenek, hogy hízzak. De félek hízni. Rettegek, hogy nem az elveszett izomzatom kerül vissza(mert azelőtt kimondottan erős voltam), hanem hájaim lesznek. Nem azt akarják, hogy hú de mennyi kiló legyek, de legalább 50, mert szerintük az már normális. De egyszerűen nem merek. A neten utánna néztünk az anorexia tüneteinek, és azért eléggé rám illenek: augusztus óta nem menstruáltam, depressziós vagyok, szőrösebb vagyok, evés után bűntudatom van. Például ma reggelire ettem egy tál Nesquiket, délelőtt 2 pástétomos kiflit, ebédre 4 túrós palacsintát(elvégre megegyeztem anyámmal, hogy hízni fogok) és majdnem elsírtam magam miatta. És ha belegondolok, hogy vacsira meg fogok enni még kettőt... Mindegy. Folyamatosan hajtom magam, ma is kutyahideg volt, fújt a szél, mégis kimentem legalább 40 percet sétálni. Amúgy 1 órát szoktam. Már ott tartok, hogy rendszeresen fáj a hátam, anya szerint ferdülök is.

Mit gondoltok?

2010. dec. 14. 17:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
igen, ez anorexia. Jó, hogy felismerted és a szüleid is látják, próbálnak segíteni. Azt hiszem orvosi, pszichológusi segítség is kéne.
2010. dec. 14. 17:21
 2/20 A kérdező kommentje:

Még két dolog:

- azelőtt szerettem csokti enni, de ma már nem merek. Mondjuk ez talán nem akkora gond, mert az úgyis csak szemét. A anya szerint az, hogy nem merek. Szerinte nem dől össze a világ ha mondjuk hetente kétszer-háromszor lenyelek egy csokit, de én úgy érzem igen.

-Régen életvidám voltam, kicsit egoista is, de mostanában eléggé letört a szarvam, úgy érzem kevesebbet érek miint mások, mintha mindenki rajtam röhögne a hátam mögött... Tudom hogy hülyeség, de egyszerűen nem tudok szabadulni a gondolattól.

(Szerinted meg merjek enni vacsira 3 túrós palacsintát?)

2010. dec. 14. 17:45
 3/20 anonim válasza:

Nekem hasonló tüneteim voltak.

Emellet én egy ideig kövérnek tartottam magam, pedig az átlagon jóval alul voltam.

Mondjuk én csak annyit csináltam hogy kevesebbet ettem, és rengeteget kezdtem sportolni hogy 'vékonyabb legyek.

Engem pszihológushoz vittek, azóta hízni szeretnék mert most már látom a fotókon,mennyire ronda gebe voltam.

Szerencsére ma már nem járok, de sokat segített.

Szerintem te is fordulj pszihológushoz.

Sok szerencsét, rem segítettem :)))

16/L

2010. dec. 14. 17:47
 4/20 A kérdező kommentje:

Hát igazából a lábaimat látom túl nagynak, azok mindig is azok voltak, de mindenki azt mondja, ilyen az alkatom. A rokonaim állandóan siránkoznak, hogy milyen jó alakom volt, öröm volt rám nézni, mostmeg... Nem akarom én bántani őket. Mondjuk én sosem láttam szépnek vagy akár jónak magam, de régen nem érdekelt egyáltalán. Most se fiúknak akarok tetszeni vagy valami... Nem is tudom miért csinálom.

Köszönöm a válaszaitokat!

2010. dec. 14. 18:01
 5/20 anonim ***** válasza:

nyugodtan edd meg a palacsintákat

de egyél vmi főtt kaját, husit, főzelékeket, zöldségeket stb is azért

2010. dec. 15. 09:51
 6/20 anonim válasza:
Sorstárs vagy...nálam megállapították az anorexiát...úgyanúgycselekedtem,mint te...ma már pszichológushoz járok...aki ráébresztett a következményekre...én is nagyon rettegek,ha hízok,hájas leszek,pedog alapjáraton nagyon nhezen hízok meg....mindennap eszek reggeltöl estig....1 hét alatt mégis csak 20 dkg jött fel rám...nem merem csinálni,holott tudom a lehetséges következményeket...
2010. dec. 18. 16:38
 7/20 A kérdező kommentje:

Tegnap megint volt egy nagy beszélgetés a szüleimmel. Fáj látnom, hogy mennyire tönkreteszem őket idegileg...

Elhatároztam, hogy ha másért nem is, őértük megéri.

Bár nagyon zavar, hogy állandóan sütivel traktálnak.

2010. dec. 19. 15:28
 8/20 anonim ***** válasza:
Végre 1 normális csaj, ne vidd azér túlzásba, egyél oylan kaját amibe sok a fehérje, nem fogsz zsírosodni ne aggódj :) de csokit azt NE EGYÉL SEMMIKÉPP!!! SÜTIT MEG CUKROT SE am ha van kedved msn en beszélgethetünk róla :P
2010. dec. 27. 02:49
 9/20 A kérdező kommentje:

Végül elmentünk dokihoz, vért vettek és ma felhívott, hogy mi az eredmény.

Azt mondta, hogy zsír és cukor szintem az alsó határon van. Szóval most azt üzente, hogy naponta minimum egy csoki, egyek rendesen rizst, tésztát meg effélét ha nem akarok korházba menni. Szóval bocsi utolsó válaszoló, de nincs igazad.

Remélhetőleg lassan minden visszatér a normális kerékvágásba.

Mindenkinek boldog új évet!

2010. dec. 30. 23:48
 10/20 anonim ***** válasza:
Az lehet hogy nemjól fogalmaztam az utolsó hozzászólásomnál, de a csokit kihagyhatod, egyél helyette mást egyél, nemlátom hogy szerepelne a leírt kaja között a hús, ami alap tápanyag, nem muszáj az orvosra hallgatni mindig, már énis megjártam velük nem egyszer, a rízs az viszont jó ötlet.
2011. jan. 2. 01:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!