Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ecetszagú nyál? Mi lehet az oka?

Ecetszagú nyál? Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

Nagyon érzékeny a szaglásom és sajnos sok ember nyálát kimondottan büdösnek érzem. Ecetes savanyú szagúnak. Főleg ha bőrhöz ér.

Talán valami betegség, belső baj okozza, mert a szájhigiéniával látszólag nincs gond náluk? Addig annyira nem is zavart míg a páromon nem éreztem. Undort érzek ha meg kell csókolni. Segítsetek!!!!

2010. dec. 9. 13:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Uh ez kellemetlen téma,de sztem beszélj vele erről,vagy kínáld meg olyankor rágóval,vagy vmivel!
2010. dec. 9. 13:08
 2/9 anonim ***** válasza:
Kiszáradás!
2010. dec. 9. 13:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Utolsó,ha kiszáradna,akkor acetonos lenne, és nem a nyál,hanem a lehelet!

Kérdező, mindenkinek van minimális szájszaga, ezt akkor sem lehet elkerülni,ha ha nap 24 órájában rágót rágunk, vagy fogat mosunk. Evés után a szánkba maradnak kis kajadarabok, amit az enzimek és a baktériumok elkezdenek bontani. A kaja bomlik, és annak szaga van. A te nyálad is pont ugyan olyan "ecet" szagú. Az enyém is. Meg szinte mindenkié, aki a napfolyamán bármit is eszik/iszik. Szóval senkinek semmi baja.

2010. dec. 9. 13:19
 4/9 A kérdező kommentje:

utolsó

teljesen igaz, hogy a bomlás miatt keletkezik szag

de a páromnál az a helyzet, hogy sem a rágó sem a fogmosás nem szünteti meg ezt a szagot. arra is gondoltam talán el lehet savasodva a szervezte.

és nem mindenkinek ilyen szagú pl ő az első kapcsolatom akinek ilyen

ja mivel friss kapcsolat ciki lenne ezt megemlíteni

2010. dec. 9. 13:31
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem egy ilyen barátnőm van, nagyon szeretem szegényt, de ha közelről beszél hozzám, be tudnék hányni szegénytől... De mit lehet neki mondani....?
2010. dec. 9. 13:34
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsóval csak részlegesen értek egyet, a végével nem. Volt párjaim közül egyetlen egynek nem volt "szagos" sem a szája, sem a nyála, soha, évek alatt egyszer sem.

Most is mázlim van, mert jelenleg a második ilyen emberrel élek együtt.

Ezt a "szagosságot" szerintem is természetesnek vehetjük, de magam is kíváncsi volnék, miért vannak mégis kivételek?

2010. dec. 9. 13:35
 7/9 anonim ***** válasza:
Utolsót a 13:19-esre értettem:)
2010. dec. 9. 13:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Én őszintén, udvariasan megmondanám neki, hátha valami betegsége van? ( Szájüreg, rossz fogak gyomor...)
2010. dec. 11. 20:05
 9/9 anonim ***** válasza:
a brvibaktériumok okozzák ezt a szagot amikor a nyelven élősködnek. Ha megnyalod a börödet és utána megszagolod, ecetszag lesz.
2018. ápr. 28. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!