Nem tudom, hogy most én anorexiásnak számitok-e? Mert szerintem nem. 170 cm és 49 kg vagyok ez nagyon kevés? 16,9 a testömegindexem
Először is tisztázzuk: nem attól számít vki anorexiásnak, mert kicsi a súlya. anorexiának azt a pszichés kórképet nevezzük, amikor vki súlyos testképzavarban szenved, és kórosan sovány állapotában is túlsúlyosnak látja magát, ami további drasztikus diétákhoz vezet, végül pszichiátriai kezelés hiányában halálhoz, mivel tul.képp éhenhal.
tehát még egyszer: attól, hogy valakinek önmagában kicsi a súlya, de rendesen eszik, és reálisan látja önmagát, az nem anorexia.
egyébként a súlyod normális, bizonyára vékony testalkatod van, de az nem baj, ha egyébként rendszeresen, normálisan étkezel.
Talan valaki rad mondta, hogy olyan vekony vagy, mint egy anorexias, mert azert vekony lehetsz nagyon. Igazabol 170 magashoz 60 kg a normalis suly.
Attol, hogy vekony vagy meg nem vagy anorexias. Akkor lennel az, ha egyaltalan nem ennel, vagy napi 200-300 kcal-t ennel meg.
Ha rendesen eszel, akkor nem vagy az.
nem mondták rám hogy anorexiás vagyok csak hogy vékony de én ezt nem hiszem el am a kajáűval kapcsolatban mivel le akarok fogyni 300 kcal eszek de most épp viznapot tartok 4 napig aztán egy nap szünet és megint
hülyeség volt feltenni ezt a kérdést mer ugyis mindegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!