Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hova vezethet így ez?

Hova vezethet így ez?

Figyelt kérdés
Bulímiás vagyok, időnként elmegy a hangom, szinte mindent kihányok magamtól amit megeszek, és borzalmas rossz a közérzetem.
2010. nov. 22. 20:04
 1/5 anonim ***** válasza:

oda, hogy belehalsz!

de ami egy jó dolog, hogy fel ismerted azt, hogy beteg vagy! ameddig az ember nem vallja be magának, addig nincs mit tenni!

kérj segítséget a szüleidtől, és kezeltesd magad.

Nem lesz könnyű és hosszú idő lesz, de ha te is akarod menni fog!:)

ne várd meg hogy bekövetkezzen a legrosszabb, nem beszélve arról, hogy ezzel a környezeted is tönkre teszed!

22L

2010. nov. 22. 20:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Mivel sosincs a gyomrodban kaja, így nem szívódik fel semmi, emiatt vagy gyenge.

Nem tudom, hogy az a fajta bulímiás vagy-e (nem ítélem el őket, sem az anorexiásokat, mert én is megjártam az anorexiát, vagy vmi nagyon hasonlót)aki egy csomót magába töm, aztán kihányja. Ha igen, akkor csináld azt, hogy vmi keveset eszel, mondjuk egy zsemle, és az nem is telít el annyira, hogy rosszul leszel. MOndjuk ezt reggelire. Ebédre próbálj meg vmi salátát megenni egy kis hússal.

Ne nagy adagot, csak annyit, amennyit elbír a gyomrod, legfeljebb később megeszed. Nekem speciel mikor érzem, hogy lhes vagyok, mondom magamban hogy óra után majd eszek, de mikor kicsöngetnek, és tudom hogy enni fogok, valahogy összeszűkül a gyomrom, de ott bűvölöm egy ideig a zsemlét, majd neki esem és megeszem. Nem szokott bűntudatom lenni, és most már kb. 2000 kcalt megeszek naponta.

A lényeg az, hogy fokozatosan emeld a mennyiséget. Ha szilárdat nem is nagyon tudsz most enni, akkor igyál egy doboz kefirt vagy egy pohár tejet, ami tágítja kicsit a gyomrot, aztán próbáld meg berakni, hogy mind a 3 főétkezés meglegyen (inkább kevesebbet mint többet, aztán majd később megeszed)

Mielőbbi gyógyulást kívánok! =)

Hidd el, ki lehet lábalni ebből, bár sok időbe telik... de kitartás, én szurkolok =)

2010. nov. 27. 12:15
 3/5 anonim válasza:

Szius! Tudom mit érzel ( ebből lehetlenség meggyógyulni, én nem vagyok rá képes, ha nem hánynék meghíznék, csak ez az egy megoldás van.. stb. ) - ismerős.. Én is voltam bulémiás, több, mint 1,5 évig. Életem legrosszabb időszaka. Gyenge voltam, ideges az éhségtől. Volt hogy napi3-5 ször is hánytattam magam. Én nem mentem orvoshoz, anyám rájött, leszidott, megbüntetett.. semmi együttérzés. Én önerőből gyógyultam meg.

Úgy történt hogy kirándulni mentünk. Mégsem hányhattam egy kis nyaralóba, ahol kb 9en voltak. 2 napt töltöttünk ott. Enni pedig.. óha, zabáltam. Nem bírtam megálni. De tudtam hányni nem fogok.. :( Esténként fájt a gyomrom, nem bírtam átemészteni a rengeteg ételt. Hazaértünk,, az első dolgom a mérleg volt. 47kg voltam mielőtt elmentünk, 53 mikor hazajöttünk. Tükörbe nézetm. Ugyanazokba ruhákban jöttem haza mint amiben mentem. Ugyanúgy is álltak. Mint az akasztón. Rájöttem, sovány vagyok. És beteg. Feltettem a tükör előtt egy kérdeést: - ˝ Kinek akarok megfelelni? ˝ válsz egyszerű: SENKINEK, senkinek csak magamnak. 2. kérdés: Megéri?, válasz: Nem, nem ölhetem meg magam, hosszú boldog életet akarok, családot egyszer.. stb. Akkor csak egy megoldás van: enni kell, rendesen. Meg kell allni a zabálast. En neha fekirom mikor mennyit kell ennem. Ugy könnyebb az önkontroll. 2 liter vizet minimum megizsom.

Ha enni kezdesz, akkor lehet két nap altt 4 kiloval is tobb leszel, az nem hízas, csak az elvesztett nedvesség a testedben marad, mer ki vagy szárdva.

Lány vagyok, 15 éves

gyogyulj meg

2010. nov. 27. 19:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Meghalsz.

Nekem 14évesen voltak testkép- és étkezésizavaraim. Ez köszönhető volt egyébként az életvitelemnek is.

Kitűnő tanuló voltam és 13évesen kollégiumba kerültem a szüleim válása miatt, ahol tanulmányi eredményeim révén sokkal szabadabb láncon voltam mint a többiek.

Ennek következtében elég masszív alkoholista lettem, minden nap megittunk a legjobb barátnőmmel MINIMUM 1-2 sört és még 2-3 pálinkát is, szerdán és hétvégén a party miatt többet is.

Hát ugyebár a pia miatt elég sokat hánytam és rá is szoktam az önmagam hánytatására.

Aztán enni se nagyon ettem, a pénzem másra költöttem, az átlag kajám a sulis szendvics egy kakaóval volt, ha már nagyon éhes voltam egy fél pizza, de a végén már annyit se bírtam megenni.

És jön még a karcsúsítókrém a mániákus felüléseimmel, minden este min. 100-200 meg még egyéb gyakorlatok. Viszont volt hogy egy nap 1000 felülést nyomtam le.

46 kilóra fogytam és imádtam magam. A pár hónapja vásárolt Retro gatyámat csak a csípőcsontom tartotta féloldalasan rajtam, a húgom egyszer poénól le is húzta rólam miközben be volt gombolva.

Negatívumok:

- a végén semmi energiám nem volt

- állandóan csak aludtam

- depis voltam - a szüleim ezért kivizsgálásról kivizsgálásra vittek, hogy vajon mi a betegségem

- a srác akibe titkon belezúgtam közölte velem hogy hízzak

- 2 másik haverom pedig ahogy kimentem hozzájuk abbahagyták a beszélgetést, rámbámultak majd közölték hogy " fújj, hogy nézel ki, tiszta anorexiás vagy!" amikor nyáron haskipólóban voltam. Tény hogy a hasam nem kidomborodott, hanem besüppedt... Úgy tűnik ez nem tetszik a srácoknak...

- jah és a fogaid ki FOGNAK potyogni, azért írom nagybetűvel hogy fognak, mert nem azonnal, én most 19 vagyok és törik össze-vissza a fogam, mert anno a gyomorsav kikezdte és csak pár évvel rá kezdett apró darabokban törni... a gyönyörű tökéletes mosolyom... majd beleszakad a szívem amikor látom, hogy hogy tönkretettem magam, és mindig mehetek a fogdokihoz felépíttetni, mert ugyebár a pótlás se örökéletű sajna, főleg ilyen gyenge fogakon.

2010. dec. 5. 19:39
 5/5 anonim ***** válasza:

19:39 megint én.

Jah és irdatlanul leapadnak a melleid, ha meg nincs ne is számíts rá hogy nőni fognak, mert ugyebár az zsírszövet.

Amúgy nekem a környezetváltás segített, anyummal és húgommal Budapestre költöztünk, ahol nem kaptam zsebpénzt és így nem vettem piát. Hánytatni nem mertem magam, mert anyum meghallotta volna - persze párszor még később is előfordult.

Anyum finom ételeket készített és abból ettem is.

Ezért sikerült 52 kilóra visszahíznom.

Most mondjuk 56 vagyok, ezt már soknak találom, de sporttal akarom megoldani.

És az étkezésemen is változtatni akarok - de ez nekem elég nehezen megy, most meg főleg hogy megint külön lakom mert egyáltalán nem rendszeres és emiatt megint nagyon fáratag vagyok.

Beszéld meg anyukáddal hogy milyen problémád van és segítségre van szükséged.

A legjobb ha rendszeresen együtt eszik a család... nekem jól esett anno.

Te meg kétszer gondold meg hogy kinyírod magad azért hogy olyan vékony legyél, amit a pasik is undorítónak találnak - megjegyzés ez duplaszívatás saját magad felé.

Végül, ha nem megy a közös étkezés - ami am érzelmileg is feltöltő tud lenni- irány a doki, pszihodoki és segítségkérés.

Fogyáshoz meg: étrendváltoztatás, és sport!

2010. dec. 5. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!