Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehet baja a babának?

Lehet baja a babának?

Figyelt kérdés

Elméletileg terhességi cukorbetegségem van. A vizsgálatnál az éhgyomri cukor 5.6 volt, a 120 perces 9.1 (7.8ig fogadták volna el). Szerintem fals eredményt kaptam, mert elvileg vizsgálat előtt nem szabadna enni 12 órával, viszont én lefekvés előtt megettem 7-8 cukros baracklekváros fánkot, meg 1 tábla csokit. Ezt nem mondtam el egyik orvosnak sem, viszont most szigorú 160gramm szénhidrátos diétára fogtak (amit nem igazán tudok betartani, főleg hogy a kisfiam mellett örülök, ha egyáltalán le tudok ülni enni, nem hogy még minőségit egyek, meg méregessem).

Viszont itthon akármit és akár mennyit eszem, nem nagyon mérek 7nél magasabb értéket, talán egyszer volt 7.8

Lehet baj abból, ha nem tartom a diétát, de így is többnyire 7 alatt van a cukrom?

Nem értem minek kell a diéta, ha sosem rossz a cukrom.

ma 11:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

De miért nem mondtad el az orvosnak? Egyébként ha tudtad hogy nem szabad enni előző nap edessegeket minek ettél ennyi mindent? Én is h

terhes vagyok, kívánom az édességet de mivel szóltak hogy cukorterheles előtt lehetőleg ne cukrászdába menjek így betartottam. Pár óra nem nagy dolog. Most már tartsd a diétát mert ki tudja mi az igazság.

ma 12:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

"lefekvés előtt megettem 7-8 cukros baracklekváros fánkot, meg 1 tábla csokit"

Ez komoly??? Ez egész napra is rengeteg, nemhogy csak egy evésre.

A diétától nem lesz bajod. Ha betartod, akkor legalább nem fog falni, mint előző este.

Sokan vannak, akiknek sose volt probléma a cukorral, csak terhesség alatt.

ma 12:10
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"viszont most szigorú 160gramm szénhidrátos diétára fogtak (amit nem igazán tudok betartani, főleg hogy a kisfiam mellett örülök, ha egyáltalán le tudok ülni enni, nem hogy még minőségit egyek, meg méregessem)."

Bocsánat, nem akarlak megbántani, de ezzel az erővel ehetnél almát, pár darab korpovit kekszet (ami nem édes), stb.

Én terhesen minden nap megettem délelőtt és délután egy süteményt, de semmi bajom nem volt a cukrommal.

ma 12:17
 4/13 A kérdező kommentje:

Egyszerűen nem bírtam magammal. Első terhességemnél napi fél üveg (nagy) nutellát megettem (mindennap) annyira kívántam az édeset. Sőt ott a cukor terhelés napján reggel nutellával kezdtem, mert nem bírtam. És most is kívánom. Viszont az elsőnél nem volt semmi bajom, most meg rossz lett az értékem. A tábla csoki az nálam terhességen kívül is mindennapos volt, mert nagyon szeretem a csokit. Fánkot ritkán sütök, szóval az nem mindennapi.

Az a baj nehéz tartani a diétát. Sőt…nem is megy. Napi 160g CH az kb semmi. Ebédre max 5dkg krumplit ehetnék, valami hússal. De nekem mindig is brutál jó étvágyam volt. 2 tányér leves, 2 bő tál második. (Nem vagyok elhízott) viszont ma megpróbáltam annyit enni reggelire ami elő van írva…hát azóta sírhatnékom van olyan szinten vagyok éhes és marja a gyomromat a sav.

ma 12:20
 5/13 A kérdező kommentje:

Az a bajom, hogy én sosem ettem se zöldséget, se gyümölcsöt. A korpovit kekszet ki nem állhatom. Megpróbáltam enni egy szem nektarint és folyamatosan öklendeztem tőle. Egyszerűen ezeket nem bírom lenyelni és a legnagyobb bajom, hogy nem lakok jól tőle.

ma 12:22
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, lehet. Tartsd a diétát, vagy legalább egyél normálisan. Azért mert terhes vagy nem kell összezabàlni minden sz@rt. Bocs.

Sokan vagyunk, voltunk terhesek, kívánunk ezt-azt, de nem tábla számra esszük a csokit meg tucatszámra a fánkot. Ki lehet bírni hidd el.

Hogy cukorterhelés napján nutellával indítottál, arra inkább nem is írok semmit...

ma 12:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
És mit eszel reggelire, ebédre, vacsorára?
ma 12:37
 8/13 A kérdező kommentje:

Ma? Vagy általánosságban?

ma 12:44
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Általában.
ma 12:45
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem össze vissza akarok zabálni, hanem csak jól akarok lakni

Most ebédre ettem 200g tésztát pörkölttel (összesen szafttal együtt volt 200g), meg egy cukor mentes túró rudit. Hát kopog a szemem az éhségtől. Egyáltalán nincs teltségérzetem és mára márcsak 40g CH-m maradt amit ehetnék. Viszont a cukrom így is jó, meg ha sokat eszek úgy is. Nem értem miért kell sanyargatni magam :(( főleg terhesen mikor nem bírok a hasammal olyan szinten vagyok éhes állandóan

ma 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!