Újonnan miért érzem a sós ételeket elviselhetetlenül sósnak?
Figyelt kérdés
Igazából apám hívta fel a figyelmem, hogy már két hete tart, nem csak pár napja. Két hete ettem levest, apám alig rakott bele sót, nem is viheti túlzásba saját maga miatt, én mégis a havi sókészletemet éreztem benne. Más levesekre ugyanígy. Azóta igen egyhangú volt az étkezésem, leginkább fagyasztott gyümölcsök, joghurt, babapiskóta. Aztán tegnap ismét levest ettem... volna, de túl sósnak éreztem, pedig apám nyugodt szívvel megette, akkor pedig nem lehet túl sós, mert felborulna tőle. Májkrém (borsónyit nyomtam az ujjamra próbaképpen): ehetetlenül sós. Párizsi: ehetetlenül sós. Sonka: ehetetlenül sós... Pedig egész életemben imádattal ettem sósan az ételeket, betegen és egészségesen egyaránt. Mi ez a hirtelen változás?ma 13:45
1/3 anonim válasza:
Gyógyszerek befolyásolhatják az ízérzékelést, vitaminhiány, de fül-orr-gégészeti probléma is állhat a háttérben. Amúgy a felvágottak nagy része tényleg sós szerintem. Szedtél valamit mostanában?
2/3 A kérdező kommentje:
Tegnap óta láz- és fájdalomcsillapító, Neocitran. De korábban, még mielőtt beteg lettem, két hete semmit a világon, mégis ehetetlenül sósnak éreztem a sós ételeket.
ma 14:58
3/3 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy betegséged miatt van. A lappangási időbe, attól függően, hogy milyen bacit/vírust szedtél össze, akár még bele is férhet ez a tünet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!