Valaki szedett már nagyobb dózisban D vitamint rövid/hosszú távon?
"háziorvosom 12-15.000 NE-t ajánlott"
Mely metaanalízisek vagy egyéb tudomány evidenciák alapján ajánlott ilyen brutálisan extrém dózist a nagytudású háziorvosod?
"elég nagy túlsúlyom van, és elég magas is vagyok"
Attól még, mert több rajtad a zsír, vagy mert magas vagy, még nincs kétszer-háromszor nagyobb szíved, emésztőrendszered, veséd, májad, egyéb szerved, márpedig vitaminfeldolgozás szempontjából ezek számítanak, nem a testzsír-százalék vagy a centi. Az általános iskolai biológiával sincs képben a háziorvosod?
"3-6.000 NE-t szedtem az elmúlt hetekben, de továbbra is fáradékony vagyok"
Fáradékonyságot százezer tényező okozhat a D-vitamin hiányon túl.
"van értelme vitaminszintet nézetni a vérben?"
Van.
#1 Fogalmam sincs irattam fel vele D vitamint, és azt mondtad egész télen szedjem nyugodtan ezt a mennyiséget, mert nincs annyi napfény.
Egyébként, ha van akkor milyen típust? Mert anno olvastam, hogy csomó vitaminszint a vérben nem mérvadó, mert bizonyos feltételeket nem mutat meg pontos magyarázatot nem tudok róla, csak amikor utánaolvastam angolul csomó helyen írták, hogy csak bizonyos vitaminoknál van értelme így kollektíven nem. Te melyiket ajánlod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!