Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lehet hogy a vitaminok többet...

Lehet hogy a vitaminok többet ártottak mint használtak ?

Figyelt kérdés
Szedtem több féle vitamint is (pl szelén, cink, d vitamin stb) mert úgy voltam vele kell és jó is. Mindet jó minőségű formában és nevesebb gyártótól vettem (natúr tanya, Dr chen, Stb.) viszont egyre inkább nyűg volt bevenni naponta 5-8 tablettát, illetve egyre inkább azt éreztem nincs sok értelme. Most abba hagytam mindet két hete és szinte jobb is tényleg. Fura lesz de mintha nőtt volna a libidóm, nem fájna a fejem, reggelente jobban ébredek, jobb a közérzetem illetve érdekes de lassabban nő a szőrzetem (arcon paléldául). Lehetséges hogy több kárja van mint haszna ezeknek ? Pedig nem gagyikat vettem.
dec. 29. 11:32
 1/8 anonim ***** válasza:
34%
Naponta 5-8? Mért nem 1 db multivitamint? az nem árt. Nyilván a mennyiségeket kell nézni, amiről itt nem írtál, az étrend-kiegészítőknek is van adagolásuk, mint a gyógyszereknek, és csak hiány esetén kell nagyobb mennyiséget bevinni.
dec. 29. 11:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát pl 1 D vitamin, 1 c, 1 szelén, 1 cink, 1 omega, 1 magnézium ez már 6 db
dec. 29. 11:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Amúgy a multi semmit sem ér. Egy tablettában olyan vitaminok vannak benne amelyek egymást gátolják
dec. 29. 11:49
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Nem mindegy a mennyiség. A "tabletta" nem mértékegység. De jobban jársz a multivitaminnal, amiben más is van, kisebb mennyiségben. A szelént és cinket túl lehet adagolni, a Mg túladagolása ritka, de nem kizárt, a C-t nem nagyon, az omega nem hiszem, hogy árt, a D mennyiségtől függ, de nagyobb a túladagolási mennyiség, mint napi 1 tabletta.
dec. 29. 11:50
 5/8 anonim ***** válasza:
52%
Tök fölösleges ez a sok vitamin. Nézetni kell negyed évente vérképet és csak a hiányzó vitaminokat pótolni. Én semmit nem szedek, 60 éves vagyok, egészséges és sportolok szinte minden nap.
dec. 29. 12:07
 6/8 anonim ***** válasza:
37%

Tökjó, ötös, csodálunk és elismerünk, hiszen úgyis dicsekedni írtad ki ezt a csodálatos teljesítményt, de azért az megvan, hogy az átlagemberek 99 %-a nem így él, és nekik kell a vitamin?

Úgyhogy a dicsekvésen kívül semmi hasznos nem volt a válaszodban.

dec. 29. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:
17%
Én is pont úgy vagyok, mint az ötös. Nem veszek vitaminokat, mert drágák és feleslegesek. Csak azt szedem, ami nagyon szükséges (néha vas pótlás, amikor menstruálok) és évente egy három hetes magnézium kúra. Semmi más. Régen nem volt ennyi vitamin tabletta, mégis egészségesek voltak az emberek, nem volt több vitamin hiány sem a szervezetben. Egy nagy marketing fogás az egész. Vegyél meg minél több készítményt és táplálék kiegészítőt. Elhitetik veled, hogy ez kell neked.
dec. 29. 12:33
 8/8 anonim ***** válasza:
46%

6.

Hanem hogy él? Normál kajával minden vitamin bekerül, tökéletesen felesleges szedni bármit is. És nem, a normál kaja nem azt jelenti, hogy minden nap betolsz 27 féle zöldséget össz 20 kiló mennyiségben. A teljesen átlagos kajára értettem.

dec. 29. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!