Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Tényleg le lehet tüdőzni...

Tényleg le lehet tüdőzni ételt vagy italt?

Figyelt kérdés

Étel alatt leginkább levest értek, amikor érezhetően félremegy, mégis lecsúszik, vagy akkor az nem ment félre?

Vagy tényleg leérhet a tüdőbe, aztán onnan visszajön egy böfiben...? Vagy kizárt, hogy tüdőbe étel vagy ital kerüljön...?

dec. 11. 16:16
A kérdező szavazást indított:
Le lehet, és visszajön vhogy
Le lehet, és okozhat gondot
Kizárt, hogy bármi étel vagy ital a tüdőbe kerüljön
egyéb, kifejtem
4 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha lemegy valami jó esetben egyből kiköhögöd.
dec. 11. 16:17
 2/9 A kérdező kommentje:

Mire a kérdés kiírásának a közepén jártam böfögtem is egy leves ízűt, ezért is írtam bele a kérdésembe, hogy lehetett-e tényleg az, hogy megjárta a tüdőmet...?

Miközben a böfögésről eddig úgy tudtam, hogy levegő lenyelésétől van, de akkor leves letüdőzésénél is lehet...?

dec. 11. 16:22
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A tüdőbe pl akkor megy folyadék ha valaki vízbe fuldoklik. Olyankor mikor kikerül a levegőre egyből ki is köhögi a vizet. A tüdőben nem tud benne maradni, mert az életveszélyes lenne.
dec. 11. 16:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Evés-ivásnál nem mehet...?
dec. 11. 16:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem valószínű. De ha mégis akkor egyből kiköhögi az ember.
dec. 11. 17:33
 6/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ha belemegy étel, ital a hörgőkbe, akkor nem böfögni fogsz, hanem köhögési reflex lesz, vagy plusz még csuklás, hányás.
dec. 11. 17:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
A büfögés nem a tüdődből jön, hanem a lenyelt levegőt büfögöd vissza, ami a gyomrodban volt. Azért van leves íze, mert a gyomrodból jön.
dec. 11. 18:53
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
"érezhetően félremegy" azt takarja, hogy pár csepp a folyadékból félremegy, de az sem a tüdődbe, hanem csak a légcső legelejére - ilyenkor fellép a köhögési reflex, de minimum krákogni kell, ha csak picit ment félre. A többit normálisan lenyelted.
dec. 11. 21:25
 9/9 anonim ***** válasza:
73%

Volt olyan eset, hogy a gyermeknek - sajnos - lement a tüdejébe a pisztácia darabka, ami krónikus asthmát okozott, és évekkel később derült ez ki, mikor az egyik tüdőgyógyász orvos csináltatott egy speciális tüdő rtg-t, mivel abban a környezetben az ételdarabka folyadékot termelt, s ilyenkor rohamokat okozott. Le kellett szívatni a váladékot, és akkor tudták eltávolítani a betokolódott darabkát.

Egy olyan amerikai dokumentum filmben volt, amiben orvosi műhiba eseteket mutattak be. Ugyanis több orvost megjárt az anyuka a gyerekkel az ájulásos rohamok miatt, de csak évekkel később egyetlen orvos gondolt arra, hogy idegen anyag lehet esetleg a tüdőben.

dec. 12. 05:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!