Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Veletek is szokott előfordulni...

Veletek is szokott előfordulni olyan, hogy nehezen nyelitek le az ételt?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, mikor fenn akad egy kis időre a megrágott étel a nyelőcső alján, a tüdő felett, és elég kellemetlen érzést okoz. Néha azt sem tudom mit csináljak hirtelen, de visszafogom az evést, és többet rágok, hogy több nyál termelődjön, vagy iszok. Leginkább rizsnél, és szarazabb piskótánál szokott ez előfordulni. Nálatok előfordul ilyen? Milyen ételeknél, és mit csináltok ilyenkor? Nálam volt mikor majdnem pánikba estem, mert nem akart javulni a nyelésem, akármit is csináltam. ( Alapból is pánikbeteg vagyok) Tudom hogy alaposabban kellene figyelni a rágásra, de mikor nagyon éhes vagyok, akkor felületesen rágok.

dec. 8. 21:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen. Nem nehezen nyeljük le, hiszen már lenn van, hanem olyan érzés, mintha a nyelőcsőben fennakadna. Eltart úgy 5 percig, mire a gravitáció leviszi, addig inni is csak hangyányit merek, mert az is fennakad a falaton, sőt, még a nyálamat se nyelem le, hanem kiköpöm, de mégis kéne a folyadék, hogy levigye a falatot. Tényleg pánikkeltő, de mivel többször volt így, és még élek, már nem gondolom, hogy meg fogok fulladni.
dec. 8. 21:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Én is voltam így idén, beszűkült nyelőcső, nyelőcsőgyulladás sav miatt. Erre tippelt telefonon az orvos. Majdnem megfulladtam 2 szer.

Valóban meg is lehet így fulladni. Évente világszerte többezer ember hal így meg. Stupid halál.

Mondjuk ha visszajön es felszívod a légcsőbe, vagy elakad es összenyomja a légcsövet is a nagyobb falat.( lévén, hogy a nyelőcső es a legcső egymás mellett párhuzamosan, szorosan vannak)

Mindenképpen ki kell vizsgáltatni, mert előfordulhat aorta aneurizmus miatt is, ha a mellkasi részen nagyobbodik meg az aorta es nyomja a nyelőcsövet. Pont olyan tünete van mint a gerdnek

tegnapelőtt 05:28
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez nem ugyanaz, ez nem akar visszajönni.
tegnapelőtt 09:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem, így nem lehet megfulladni :D nyugi.
tegnapelőtt 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!