Melyik sónak a legkisebb a jódtartalma?
Pl rózsaszín himalájasó jó? Vagy a sima konyhasó?
Eddig parajdi sót használtam, arra azt mondta az endokrinológus nem jó, le kell váltani.
Akár márkát is írjatok, elveszettnek érzem magamy
Én a "kékzacskós" Horváth Rozi Étkezési sót használom. Felirata szerint jódozatlan.
Ránéztem a Himalája sóra. A BioSzigeten azt írják, hogy van benne jód:
"A himalája só tulajdonságai
Himalája só esetén az említett jódtartalom természetes benne, nem kell külön pótolni, és a pajzsmirigynek is a legmegfelelőbb formában van jelen benne. (Akinek pajzsmirigy alulműködése van, annak viszont emiatt nem ajánlott!"
Igen, hashimoto miatt kell.
Azt mondta, a jód befolyásolhatja a labort.
Most jó az érték 1.6 alatt volt a TSH, de mondta a doki, hogy hagyjam el a parajdi sót, és a jódtartalmú multivitamint, omega3at, és társait, ha szedek, és 2 hónap múlva meg kell ismételni a labort.
Viszont, én nem hittem hogy ilyen nehéz megfelelő sót venni
De a Horváth Rozis jónak tűnik.
Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!