A hell jeges kávéja mennyire egészséges?
Figyelt kérdés
Nem nagyon szoktam koffeint fogyasztani, de maga a jeges kávék ízét mindig imádtam, de legtöbbjük koffein mentes. Mostanság iszogattam ilyen helles jegeskávét, ami dobozonként 100 mg koffeint tartalmaz. Éreztem is a hatását mert éberebben és többet is tudtam tanulni ami most egyetem miatt jól jön, de mindig is féltettem az egészségemet, ezért gondoltam megkérdezem hát ha itt valaki többet tud, mert a google-on se találtam sokat róla. Annyit olvastam, hogy átlagosan a napi 400 mg koffeint nem nagyon kéne túllépni a hosszú távú problémák megelőzése végett. De úgy gondolom az se mindegy hogy helles jeges kávé, vagy egy egyszerű otthon főzött kávéról van szó.ma 14:09
1/2 anonim válasza:
Maga a koffein nagy problémát nem okoz, ha megállsz egy doboznál naponta.
Az energiaitalok sem azért egészségtelenek, mert egy doboznak akkora a koffeintartalma, hogy rosszul leszel (egyébként a legtöbbnek 80mg). Azzal van gond, hogy sokan ezekből napi 5-10 dobozzal is megisznak.
Illetve nyilván a sok cukor, illetve egyéb édesítőszerek, aromák is károsak bennük, de nem jobban, mint bármelyik üdítőnél.
2/2 anonim válasza:
Megadózisú cukor, karcinogén aroma, karcinogén stabilizátor, nátrium-hidroxid, ultrafeldolgozott adalékanyagok. Hogy lenne egészséges?
Nem kell túlizgulni se. Jó eséllyel nem a hell kávé fog sírba vinni, de az egészség szóval egy mondatban szerepeltetni vicces.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!