Melyik zöld teában nincs koffein? Koffein mentes teát szeretnék inni.
Akkor miért van olyan amire rá van írva, hogy koffeinmentes zöld tea? Mármint én nem találtam még olyat csak neten kerestem rá, de boltokban nem találtam azt a terméket.
A Pickwick teában van feketetea, amiben található egy tein nevezetű vegyület, ami a koffeinhez hasonló.
A Milford és a Gárdonyi teaház teáiban biztos nincs.
A Teekannet nem használtam még.
4. vagyok
Bocsánat, a zöld tea - ami a lényeg- kimaradt az olvasásból.:-)
Tehát, stornozom a válaszom, mert általánosságban beszéltem.
A Milford teánál is csak az van az összetevőinél irva, hogy zöld teát tartalmaz . Most néztem meg.
Helló,
a teában, kakaóban és kávéban egyaránt ugyanazok a xantin-vegyületek találhatóak meg, csak kicsit más koncentrációban. A főbb xantin-vegyületek a teofilin a teobromin és a koffein. A koffeint más néven tein-nek is hívják, de ugyanarról az anyagról van szó: az 1,3,7-trimetil-xantinról.
A zöldteában van koffein. Méghozzá gyártótól függetlenül eléggé sok: egy pohár teában kb. annyi mint egy csésze kávéban. A koncentráció elsősorban nem a gyártótól függ, hanem sokkal inkább a lefőzés módjától. A hatás különbsége a kávéhoz képest pedig csak annyi, hogy a megivott teából a koffein kicsit lassabban szívódik fel.
Koffeinmentes zöldtea készítéséről még nem hallottam, de ha lenne is, nem éri meg megvenni, mert abban meg annak az anyagnak a maradványai lennének megtalálhatóak, amivel kioldották a koffeint a levelekből. Az talán még rosszabb. (A koffeinmentes kávé sem túlzottan egészséges.)
Tehát ha zöldteát iszol, nem tudod elkerülni a koffeint. Azt teheted, hogy gyümölcsteát iszol helyete, vagy gyümölcsteával hígítod.
Óó.. :(
De köszi a hasznos válaszod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!