Ha magasabb a pulzus, törvényszerűen több kalóriát égetek el vagy csak okosóra sajátosság?
Például ha aznap fogyasztottam alkoholt, koffeint, amik megemelték a pulzust, de aktivitásilag egész nap jöttem-mentem alacsony intenzitással, ami normál esetben alig emelné meg a pulzusom és azt írja elégettem egész nap 3800 kalóriát, míg más esetben, mikor még jól ki is aludtam magam, emiatt szinte alig mért, mivel kihagytam a kávét még a munkában is csak "resting" volt, majd hiába futottam, bicikliztem, túráztam, edzettem, a nap végére kevesebb lesz (pl. csak 2900).
Tudom, hogy a gyártók is írják, hogy fenntartással kell kezelni az értéket meg egyébként is csak hozzávetőleges, de lehetséges, hogy ténylegesen több kalóriát égetek el az első esetben és a társadalomban meg azért elhízottabb az a csoport, aki többször iszik meg tespedősebb életet él, mert
1. A teste egy idő után hozzászokik az alkoholhoz, emiatt nem emeli annyira a pulzust, vagy már csak olyan mennyiségben (tömény), ami rengeteg plusz kalória is.
2. Az alkohol éhséget csinál és jobban zabál is az ember, aki meg így él az hajlamosabb egyébként is a junk foodra, nem úgy mint én, aki félrészegen is a szokásos csirke+rizs kombómat túrom be és csak annyit, amennyit amúgy is ennék.
Illetve mivel én edzettebb vagyok, nekem nem emeli a szokásos sport a pulzust, mikor még koffeint sem fogyasztok, más meg kiköpi a tüdejét és 160, mikor rossz a lift és fel kell gyalogolni a 9. emeletre, emiatt egy kis kocogástól is olvad le a zsír (hiszen van is minek)?
Teljesen megbízhatatlanok ezek a kiírt kalóriák.
Biológiailag egyébként az égetett kcal a kilélegzett szén dioxidtól függ. Semmi köze a szívveréshez
A 3-as jól írja, annyit viszont hozzátennék a 4-es válaszhoz, hogy nem teljesen megbízhatatlanok. Tény, hogy amikor pl. elkezdesz kocogni, és beállítod az okosórádon a futás programot h aszerint mérje a kalóriaégetést, nem fog az első másodperctől annyi kalória égni, amennyit kiír. Bizonyos időnek el kell telnie ahhoz h az a kalóriaégetés beinduljon, amennyit kiír. Legalábbis én így tudom - de javítsatok ki, ha tévedek, ezt valami sportoló ismerősöm mondta, aztán magamon is ezt figyeltem meg, meg amúgy logikusnak is tűnik nekem, de simán lehet h tévedek.
De egy olyan ember számára, akinek nincs fogyást-kalóriaégetést és hasonlókat befolyásoló krónikus betegsége, alapvetően jó kiindulási pontot adnak ezek a pulzus-mozgásfigyelő és kalóriaszámoló okoskarórák. Viszont egyrészt nincs két egyforma szervezet, másrészt pedig lehetnek olyan állapotok a szervezetben, amik befolyásolhatják ezt. Schwab Richárd egy interjúban egész érthetően elmagyarázta ennek a működését, a befolyásoló tényezőket stb., érdemes rákeresni, azt hiszem egy testépítő lánnyal meg 2 másik emberrel volt valami interjú egy kávézóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!