Az milyen emésztőrendszeri problémára utal ha éhgyomorra eszek gyümölcsöt (alma, banán) akkor nagyon felpuffadok pár óra múlva, viszont ha étkezés után (~1 órával) akkor sokkal jobban tolerálom?
Figyelt kérdés
szept. 17. 07:24
1/3 anonim válasza:
Fruktóz intolerancia. Vagy rostérzékenység. Gyorsabb fermentáció az üres gyomorban. (A gyümölcsök gyorsabban elérhetik a vastagbelet, ahol a baktériumok elkezdhetik fermentálni őket, ezáltal gázokat és puffadást okozva. Ha más ételekkel együtt fogyasztják a gyümölcsöt, az emésztési folyamat lelassulhat, így kevésbé gyors a fermentáció.)
Gyomorsavval kapcsolatos problémák. (Az éhgyomorra történő gyümölcsfogyasztás hatására a gyomorsavszint gyorsan emelkedhet, ami néhány embernél emésztési zavart és puffadást okozhat.)
2/3 anonim válasza:
A gyümölcsökben levő cukor nem váltja ki a gyomorsav termelődést, ráadásul gyorsan átkerül a vékonybélbe, ahol a lúgos közegben megindul a lebontása (gáztermelődés mellett), amit a vastagbélbe jutás során a bélbaktériumok gyorsan tovább bontanak.
3/3 anonim válasza:
SIBO? (Kontaminált vékonybél szindróma.) Nekem legalábbis az okozta, nálad lehet más is a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!