Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hogy álljátok meg, hogy...

Hogy álljátok meg, hogy bezabáljatok?

Figyelt kérdés
Alapvetően odafigyelek, hogy változatosan és egészségesen táplálkozzak. Figyelek a kalóriákra, a makrókra, lassú felszívódású szénhidrátokat választok, de ha van egy társas kajálás, akkor mindig szétzabálom magam. Családi pizzázás, szülinapok, kertipartik, iszonyú, amit megeszek. Mindig megfogadom előtte, hogy ezúttal mértékletes leszek, de aztán mindig ugyanúgy bezabálok. Ezzel mit lehet kezdeni? Nagyon bosszant.

aug. 31. 12:52
 1/4 anonim ***** válasza:
90%

Nekem nincsenek pszichés problémáim az étkezéssel, ezért ha nem akarok bezabálni, akkor nem is fogok.

Azt tudd, hogy ha néha-néha bezabálsz, az problémát nem fog okozni. A tartós kalóriatöbblet, és a túl rendszeres szarul étkezés okoz problémát.

aug. 31. 13:01
 2/4 anonim válasza:
56%
Sajnos én is hasonló problémákkal küzdök. Ami nekem segít: mindent, amit megeszem, grammra pontosan leírom egy naplóba, nap végén pedig összesítem, hogy hány kalóriát ettem aznap. Természetesen ettől még vannak napok, amikor én is többet eszem, de nekem ez egyértelműen változtatott az étkezési szokásaimon. Ne légy rest leírni, hiszen ezt magadért csinálod, nem másért.
aug. 31. 13:05
 3/4 anonim ***** válasza:
69%
Igyekszem kis adagokat szedni és lassan enni, az sokat segít. Amúgy meg pontosan tudom, hogy ha túleszem magam, akkor órákig fájni fog utána a hasam és megbánnám, úgyhogy mindegy mennyi finom kaja van, próbálok ésszerű kereteket tartani. Ha már tele vagyok, nem eszek tovább.
aug. 31. 13:10
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam. Legalább annyi örömöm legyen hogy alkalmanként annyit eszek amennyit csak kívánok.
szept. 1. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!