Meddig ajánlott szedni a vitaminokat és ásványi anyagokat kúraszerűen?
Például vannak konkrét céljaim, az egyik a csontsűrűség növelése és a
csontrendszer megerősítése, a másik az immunrendszer erősítése.
Ezért rendeltem olyan kiegészítőket, amelyekkel ezt támogatják (D3, K1, K2 vitaminok, mezei zsurló kivonat stb.), illetve egyéb gyógynövényes vitaminok, de szakember segítségével összeállítva.
A kérdésem, hogy ezek elég nagy hatóanyagú termékek, és hogy meddig érdemes szedni őket, amíg megmutatkozik a hatásuk?
Egy fél vagy maximum egy éves kúrára gondoltam. Vagy ezeket mindig érdemes lenne szedni?
Sajnos nem olyan olcsó, havi 15 ezer forint az összes. Miután befejeztem a kúrát, arra gondoltam, hogy továbbra is szedni fogok valami általános immunerősítő készítményt, de nem ilyen sokat, csak minimálisat.
Köszönöm.
A K2 fölösleges.
Amúgy nem ilyen egyszerű, mert van ami feltöltődik és akkor elég kevesebb is (D-vitamin, jód), de van amit nem raktározunk (C-vitamin például). A dózis is számít, K1 vitaminból 1-2mg számít átlagos adagnak, D-ből 4-10 ezer NE.
Mit mondana egy szakember erre, mi az ajánlás?
Sajnos elfelejtettem megkérdezni tőle.
Ha a tanulmányokat nézem, ott fél évig szokták legalább. Például a mezei zsurlónál ugye mérnek csontsűrűséget előtte majd fél év szedés után megint megmérték, és javult. Ha jól emlékszem, fél évig tartott ez a tanulmány, de ez csak egy a sok közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!