Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Meddig ajánlott szedni a...

Meddig ajánlott szedni a vitaminokat és ásványi anyagokat kúraszerűen?

Figyelt kérdés

Például vannak konkrét céljaim, az egyik a csontsűrűség növelése és a

csontrendszer megerősítése, a másik az immunrendszer erősítése.

Ezért rendeltem olyan kiegészítőket, amelyekkel ezt támogatják (D3, K1, K2 vitaminok, mezei zsurló kivonat stb.), illetve egyéb gyógynövényes vitaminok, de szakember segítségével összeállítva.

A kérdésem, hogy ezek elég nagy hatóanyagú termékek, és hogy meddig érdemes szedni őket, amíg megmutatkozik a hatásuk?

Egy fél vagy maximum egy éves kúrára gondoltam. Vagy ezeket mindig érdemes lenne szedni?

Sajnos nem olyan olcsó, havi 15 ezer forint az összes. Miután befejeztem a kúrát, arra gondoltam, hogy továbbra is szedni fogok valami általános immunerősítő készítményt, de nem ilyen sokat, csak minimálisat.

Köszönöm.

aug. 18. 10:44
 1/4 anonim ***** válasza:

A K2 fölösleges.

Amúgy nem ilyen egyszerű, mert van ami feltöltődik és akkor elég kevesebb is (D-vitamin, jód), de van amit nem raktározunk (C-vitamin például). A dózis is számít, K1 vitaminból 1-2mg számít átlagos adagnak, D-ből 4-10 ezer NE.

aug. 18. 12:05
 2/4 anonim ***** válasza:
Én kúraszerűen szoktam 1 hónapig vitamin aztán 1 hónapig off
aug. 18. 15:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Mit mondana egy szakember erre, mi az ajánlás?

Sajnos elfelejtettem megkérdezni tőle.

Ha a tanulmányokat nézem, ott fél évig szokták legalább. Például a mezei zsurlónál ugye mérnek csontsűrűséget előtte majd fél év szedés után megint megmérték, és javult. Ha jól emlékszem, fél évig tartott ez a tanulmány, de ez csak egy a sok közül.

aug. 18. 15:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Életed végéig lehet szedni, ha betartod a mennyiséget, ezek nem gyógyszerek, szóval nem olyan erős a hatása.
aug. 18. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!