Iszonyatosan stresszes vagyok és rengeteget gondolok túl dolgokat, akkor is, ha nincs miért, olvastam hogy jó pl az ashwagandha, de rengeteg fajta van belőle. Fogamzásgátlót szedek, betegségem nincs,nem tudom ezek mennyire befolyásolnak bármit, ezért inkább leírtam.
Milyen vitaminokat ajánlanátok? Van egyáltalán értelme ezeknek a vitaminoknak vagy csak placebo effekt?
(ha írtok vitamint ha lehet pontos márkát is írjatok hozzá, ha van olyan ami nektek bevállt)
Magnéziumot sem ártana pótolni, illetve a citromfű is jó stresszre.
júl. 22. 06:55
2/8 anonim válasza:
Nekem ezek a vitaminok, meg gyógynövények, soha, semmire nem voltak jók....
júl. 22. 07:24
3/8 anonim válasza:
Szerintem a vitaminok, meg effélék átmeneti megoldásnak jók, véglegeshez kevesek.
júl. 22. 07:44
4/8 anonim válasza:
Ha pl. magnézium hiányod van, az súlyosbíthatja a stresszt. A vitaminok akkor segítenek, ha hiányod van az adott fajtából. Ekkor a pótlása értelemszerűen megszünteti a hiánytüneteket. Minden más csak placebo hatás (de placebónak jó lehet, a placebo hatás is hatás).
júl. 22. 07:49
5/8 anonim válasza:
Min stresszelsz? Miket gondolsz túl?
Az egészséges életmód is sokat segít, kezdve az egészséges ételek fogyasztásától, az elegendő mennyiségű és minőségű alváson át a rendszeres testmozgásig. A sport egyébként is nagyon jó stressz levezető. Ha pedig egy adott helyzetben szeretnéd gyorsan megszüntetni, akkor figyelj a légzésedre, és vegyél lassú, mély lélegzeteket, amíg a pulzusod normális nem lesz.
A citromfű nem mindegyik fogamzásgátlóval jó, mert néhánynak csökkenti a hatását, így inkább azzal ne kísérletezz.
A magnézium+kalcium jó lehet, de ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszel, akkor azt simán beviszed természetes úton, nem kell külön szedni.
júl. 22. 08:52
6/8 anonim válasza:
A vitaminpótlásnak lehet értelme, csak a kérdező esetében ezt a problémát pszichológiailag lehet egyedül kezelni, nem étrendkiegészítéssel.
júl. 22. 09:29
7/8 anonim válasza:
Nincs kizárva, hogy a fogamzásgátló okoz ilyen gondot. Ha korábban esetleg nem volt ilyen. Egyébként mindenképpen orvost és vérvételt javasolnék.
júl. 23. 12:52
8/8 anonim válasza:
Például ha vaktában elkezdesz szedni valamit és túltelíted a szervezetedet, akkor abból másik baj lesz. Nálam például körömre rögtön ajánlanának B-vitamint, ám túl sok bennem a B3 és nem szedhetek. Korábban pedig még hullott a hajam, szintén B-t ajánlottak volna, majd magától újra dús lett.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!