Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 165 cm mellett 85 kiló nagyon...

165 cm mellett 85 kiló nagyon sok egy 35 éves nőnek?

Figyelt kérdés
A párom az elmúlt évben meghízott. Korábban is telt volt 75 kiló, de feltűnt hogy egyértelműen kövérebb lett. Ma elszólta magát, hogy "88 kiló. Ja, azért annyi nem, mondjuk 85." Ez nagyon sok, ugye? Ti hogyan segítenétek neki a helyemben?

2024. jún. 11. 15:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Álljon mérlegre, és akkor nem kell tippelgetni, ugyanis a "kb. 85-88 kiló" lehet a valóságban 75-78 kiló is, és 95-98 kiló is, ami azért nem mindegy.

A túlsúly amúgy nemcsak esztétikai, hanem fiziológiai negatívumokat is okoz előbb-utóbb.

2024. jún. 11. 18:57
 12/18 anonim ***** válasza:
Húsz kiló plusz alaphangon van rajtad, és igen, egészségtelen a szívednek, ízületeknek.
2024. jún. 12. 10:28
 13/18 anonim ***** válasza:
Sok, igen. Úgy tudsz neki segíteni, hogy ha nyitott a fogyásra, mellette állsz, motiválod, támogatod, nem kísérted a szemét kajákkal és nem teszel megjegyzéseket a külsejét illetően.
2024. jún. 13. 09:57
 14/18 A kérdező kommentje:
92 kiló szegény. Az orvosa szólt rá, hogy el van hízva, és muszáj leadnia minimum 25 kilót. :(
2024. jún. 17. 08:06
 15/18 anonim ***** válasza:

14.

Mondtam... (10.)

2024. jún. 17. 08:24
 16/18 anonim ***** válasza:

Én többet mondtam volna, de amúg, szerintem a magassága is csak 163cm. Így megy ez a nőknél

Az én barátnőm is 164-nek hazudja magát, de csak 160cm, de belegondolva az összes 168 alatti nő ismerősöm eddig magasabbnak hazudta magát, zömük be is vallja. Ami a súlyt illeti a barátnőm 80-85-nek hazudja magát mindenkinek, de 110 felett van. Kb. 6 éve volt utoljára annyi és kb 75 volt mikor megismerkedtünk és 65kg volt legvékonyabb korában. Azt azért el kell ismerni, hogy tényleg kifejezetten erős csontozatú.

Hogy hogyan segíthetsz? Pl. elfelejtesz mindent amit itt írtak.

Két út van. A bátor út az, hogy megkockáztatod a szakítást és a folytonos veszekedést, illetve hogy megbántod és megmondod neki, hogy kövér vagy és azonnal keményen tenned kell ellene mindkettőnk érdekében. Abból, hogy a "barátnőm" és, hogy több mint 110kg ki lehet következtetni, hogy én nem vagyok bátor.

A másik pedig az amiket írtak. Kicsit figyelj a táplálkozásra! Finoman noszogasd, támogasd! Bullshit! Sehova nem vezet.

Hogy miért duplázta meg majdnem a barátnőm a súlyát? Mert lusta és szeret 'enni'. That simple.

Most lezárok egy önmentegetős vitát örökre. Az anyag összesűrűsödött energia. Ha kevesebb energiát viszel be és több energiát égetsz, akkor csökkeni fog az energia, vagyis az anyagszint. A semmiből nem lehet energiát, vagyis anyagot csinálni. You know energia és anyagmegmaradás törvénye. Ha nem így lenne, akkor kövér emberekből csinálnánk erőműveket. Ingyen energia.

Persze van akinek többet kell tennie, de mindenki tud fogyni. Ha elégetsz 8000-12000 kalóriát egy nap, fixen fogyni fogsz. Bár nők nem igazán tudnak ennyit, mert nem bír annyit a testük általában. De 6000-et simán lehet és 3000 kalóriabevétellel még jót is evett. Az a mínusz 3000 kalóra előbb-utóbb látszani fog.

Ez a baj, hogy a legtöbb ember ezt nem akarja eltárolni, hogy mozogni kell. Sőt, akkor égetsz igazán mikor szenvedsz. Nem csak az izmok égetnek energiát, hanem minden sejt vízzel, oxigénnel és cukorral működik, az idegsejtek is. Számodra kellemetlen motorikus parancs kiadása plusz energiafelhasználással jár.

Mindig mindenki azt hiszi/hitte, hogy én nem tudok hízni. Ha eszem és nem mozgok nekem is nő a zsírpárna a hátamon. Persze erre nem sokszor volt eddig példe. De legutóbb is egy látható bél után benyaltam 2x12 óra súllyal való lépcsőzést és lám 3 nap alatt eltűnt. Mert ilyenkor bizony 10000 kalóriát is elégethetsz. 15000 mínusz kalória 2 nap alatt bizony kilók. Merthogy se időm, se erőm nem volt sokat enni. De amúgy a mosogatás, takarítás együtt is több száz kalória. Persze ha a házimunkát is én csinálom mindig, meg a bevásárlást is, akkor persze, hogy én fogom tartani a súlyom, a barátnőm meg hízni fog

júl. 23. 08:12
 17/18 anonim ***** válasza:
Zsírpárna a hasamon, csak kijavítja, Bocsi!
júl. 23. 08:16
 18/18 anonim ***** válasza:
A 85 kiló nem sok, csak alacsony vagy hozzá. D
júl. 24. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!