Milyen előnyei vannak a vegetariánus életmódnak?
Az se mindegy, hogy mit csinálsz. Egy átlag irodakukac be tudja vinni a szükséges 1800 kalóriáját vegán kajából. Egy szénbányásznak a 10000 már nehezen menne. Valószínűleg az alsó véglethez azért többen vannak közel.
(Nekem már napi szűk 2 óra biciklizéssel (munkahelyre mentem azzal) se sikerült vegetáriánus kajával fenntartani a 70 kilós amúgy normál tartományban lévő testsúlyomat. Krumplis tésztával ment volna talán, de normális összetételű vega kajával nem.)
11-es, jól gondolkozol, az étrendünk közel áll mondjuk a csimpánzhoz. Kevés hús, sok zöldség, természetesen nyersen. Jó, mi nem nyersen esszük. Valóban a sok hús nem jó, mint ahogy a csimpánz is csak kevés húst fogyaszt. A húsevők, már a kutyák legalábbis megbirkóznak a romlott hússal is, az ember nem, ez egyértelmű.
A zöldséget én is megeszem nyersen, ez a határeset, de csak akkor működik, ha nem tudod megfőzni, mert szörnyen egészségtelen. Én is ettem nyersen répát, de krumplit is. Viszont ha kapnál egy rakat répát, meg krumplit, hogy azt egyél egy hétig, na szerintem nem örülnél neki. Nem azért, mert nem jó az íze, hanem mert nyersen alig van tápértéke. Azzal, hogy megfőződ, emészthetőbb lesz. A csimpik egyébként nem esznek zöldséget. Persze a gorillák meg csak zöldséget esznek, amin talán lehetne kicsit gondolkodni. Az ember táplálkozása viszont inkább a csimpánzhoz áll közelebb. Még annyi, hogy a gyümölcs az nem zöldség, mert gyümölcsöt sokat esznek a csimpik, de zöldséget nem esznek.
Vegan kaja kevesbe finom??? Haha, jo vicc. Akkor nem tud fozni a szakacs. Bar nagy tudomany nem kell. Hizni is lehet boven, plane, mert nem csak a salata a vegan kaja, hanem ehetsz pl sultkrumplit kenyerrel is.
Kerlek, magyaraz mar el,mitol egeszsegtelen a nyers zoldseg? Mert ez nagyon bizarr allitas. Nyilvan nem a krumpli jo nyersen, elarulom, a kemenyito miatt jobban emesztheto fozve. De a sargarepa, meg 1000 mas miert egeszsegtelen nyersen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!