Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi baja a hasamnak?

Mi baja a hasamnak?

Figyelt kérdés
Kb egy éve már, hogy a panaszok fent állnak kisebb kihagyásokkal. Szokott menni a hasam, és egyben olyankor fáj is. Nem véres a széklet, nem hányok. Egy hónapból olyan 3szor szokott fájni, és egyben hasmenésem lenni mindig máshol fáj a hasam más területeken. Gondoltam, hogy laktózérzékeny vagyok, nem eszek semmit, amiben tej van, de tegnap megettem két darab virslit két szem uborkával ketchuppal, és éjszaka fél egytől kb. öt óráig fent voltam, mert fájt a hasam és ment is. A gasztroenterológián időpontot kértem, de addig is szeretném tudni, hogy mi áll a háttérben. Félek, hogy gyomortükrözést fognak végezni. Még azt hozzátenném, hogy mozgásszegény életmódot folytatok, mert sajnos mozgássérült vagyok.
2024. máj. 9. 13:26
 1/2 A kérdező kommentje:
UI: a fiókok tele van görcsoldókkal és has fogókkal ha baj van egyből be tudjam venni de már nagyon unom, a helyzetet. Gyógyszert szedek kb 14 éve az ASA protectet és 5 éve a Bisoprolol tablettát.
2024. máj. 9. 13:28
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Sok minden lehet, nemcsak laktóz intolerancia van, hanem bármilyen érzékenység. A gyógyszerszedés miatt lehet meggyengült a bélflóra, lecsökkent a jó baktériumok száma illetve jobban elszaporodhattak olyan baktériumok amelyek felszívódási emésztési zavarokat okozhatnak.

Nekem pl gyógyszerszedés miatt kialakult egy SIBO betegség ami állandó puffadást és görcsöket okozott. Egyszerű fruktóz mentes diétával helyrejöttem.

Nem tudom mikorra van időpontod a vizsgálatra. Ha sok idő akkor addig próbálhatsz diétázni, egy egy összetevőt kihagyni az étrendből, hátha észreveszel valami összefüggést és az addig is megnyugtat. A laktóz mellett ott van a glutén, vagy a különböző fruktózok, mesterséges édesítőszerek vagy a glükóz ez mind gondot okozhat.

2024. máj. 9. 14:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!