Meg lehet fulladni felnőttként, ha túl nagy falatot nyelsz le, tehát NEM NYELSZ FÉLRE, hanem a nyelőcsődön több ideig stagnál a lenyelt falat, mert túl nagy?
Es ha iszol vizet, visszajon az orrodon…
Velem fordult elő, hogy féloldalra fekve ettem kiflit es mivel fekudtem, nem csúszott le a gyomorba olyan gyorsan, hanem felúton felgyűlt es kidagadt a kenyér
Tehat így nem kerult a légcsőbe es tavol allt a legcsőtől, de ereztem a feszítő nyomast a nyelőcsőben es hogy megallt a kaja. Persze ez par masodpercig tartott, vegül lecsúszott.
Tapasztalatok?
Nálam néha a sült krumpli. Semmi baj nincs vele, csak kellemetlen és kicsit fáj, de elmúlik gyorsan.
Ezen nem kell parázni, legjözelebb kisebb falatot végy a szádba.
"ha túl nagy falatot nyelsz le"
Meg kell rendesen rágni az ételt, és úgy lenyelni! Megrágva és pépesen alkalmazkodik a nyelőcsöved formájához. Egy fél kiflit nem egészben kell megpróbálni rágás nélkül lenyelni...
[Amúgy fejen állva is lehet enni is és inni is, mert a nyelőcső mozgása továbbküldi a gyomorba.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!